Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Talip Kuriş başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1165 no’lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Eylül ayı Kat’i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Oktay Topçu sunumunun ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ve SATSO çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümünü kutlayarak başladığı konuşmasında projeler hakkında bilgi verdi.

KARASU LİMANI  VE SEFER SAYISI

Karasu Limanı'ndan Ukrayna'yayapılan Ro ro seferlerine değinen Gün,şunları kaydetti:

“Karasu limanı ile ilgili güzel bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Temmuz ayından beri karasu limanımızda faaliyette olan ve Ukrayna’nın Chornomorsk Limanı ile haftada 2 kez karşılıklı gerçekleşen Ro-Ro seferlerine talep inanılmaz derecede artmış durumda. Artık Ro-Ro gemisi karasu limanımızdan her zaman tam kapasite dolmuş bir vaziyette kalkıyor. Ulaşım rahatlıklarımız, limanımızın büyüklüğü ve gelişmişliği lojistik sektörünü kendine çekiyor. 

18 Ekim tarihinden itibaren de gemi seferleri artık haftada 3 güne çıkmış bulunmakta. Ülkemizin birçok limanında faaliyet gösteren bir gemi acentesi şirketi, karasu limanımızın potansiyelinin farkına varıp haftada 1 kez aynı hat üzerine sefer eklemiştir. 

Bizler de Karasu Limanımızda bulunan geçiş belgesi dağıtım ofisimizde 2 personelimiz ile lojistik sektörüne geçiş belgesi (dozvola) hizmeti sunmaya devam ediyoruz.  10 Temmuz’dan şu ana kadar 4539 adet dozvola belgesi verilmiştir.  

Umuyoruz ki limanımızın stratejik önemi ve potansiyeli her geçen gün artarak büyümeye devam edecek, şehrimizin ve ülkemizin ihracatına hizmet edecektir. Şehrimize ve limanımıza hayırlı olsun.

Ayrıca Karasu limanının tercih edilmesinin önemli bir etkeni de limanda KDV ve ÖTV’den muaf dizel yakıt satışının yapılmasıdır.  Türkiye’de toplam 18 liman ve geçiş kapısından 9’unda bu muafiyet uygulaması mevcuttur. Karasu limanı da bunlardan biridir.  Bu konu diğer limanlara göre karasu limanımıza avantaj sağlamaktadır.”