Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’da 2019 ürünü şekerpancarı alım fiyatını ton başına 300 lira olarak açılladı.

Adapazarı 320, Amasya 300 açıklamıştı 

Amasya Şeker Fabrikası daha önce 2019 ürünü pancar alım fiyatını ton başına 300 lira,olarak açıklamıştı. Adapazarı Şeker Fabrikası ise ton başına 320 lira pancar alım fiyatı açıkladı.

Türk Şeker 300 liradan alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fiyat Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. bünyesindeki şeker fabrikaları tarafından uygulanacak.Özelleştirilen fabrikalar ve Pankobirlik’e bağlı fabrikalar kendi belirledikleri fiyattan alım yapacak.

NBŞ kotası yüzde 2.5’a inecek

Erdoğan, Konya’da yaptığı mitingde pancar alım fiyatının yanı sıra Nişasta Bazlı Şeker konusunda da açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi: “Pancar üretimi, Konya’nın en önemli gelir kaynaklarından biridir. Şeker kotalarını yeniden düzenleyerek nişasta bazlı şeker oranını yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürmüştük. Bu yılın sonunda oranı yüzde 2,5’e kadar indiriyoruz. Böylece çiftçilerimize 1,5 milyon ton ilave pancar kotası sağladık. Bu yıl, pancar üretiminde yüzde 11 artış bekliyoruz. Pancar alım fiyatını da bu yıl için ton başına 235 liradan 300 liraya yükseltiyoruz.”