CHP İl Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş PM üyesi Ayça Taşkent ve Adapazarı Belediye Başkan Adayı İsmail Kılıç ile partililer katıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesine değinen ve 8 Mart’ın kadınların cinsiyet kaynaklı ayrımcılığa, şiddet ve eşitsizliğe karşı başkaldırdığı ve bu yolda can verdiği bir gün olduğunu vurgulayan Çeroğlu, “Günümüz Türkiye’sinde ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda eşitlik kavgası veren kadınlarımız açısından gelinen nokta hiç de iç açıcı değildir. Mustafa Kemal’in devrimlerinin kazanımları tehdit ve tehlike altındadır” diye konuştu.
Çeroğlu, şöyle devam etti: “Kadınlarımız işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik sorunlarıyla baş etmeye çalışırken işyerlerinde taciz ve tecavüzler devam etmektedir. Sokak ortasında dövülen, saldırıya uğrayan ya da öldürülen kadın sayısı hızla artmaktadır. Çocuk tecavüzleri ve çocuk yaşta evlilikler çoğalarak devam etmektedir. Geçtiğimiz yıl üç yüzün üzerinde kadın ve çocuk öldürüldü. Bir o kadarı da taciz, tecavüz ve şiddete uğradı. İktidar çare olarak tecavüzcüsüyle evlendirme yolunu bulmuştur. Çocuk yaşta tecavüze uğrayıp tecavüzcüsüyle evlendirilen bir kızın yetiştireceği çocuğun psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Direnen emekçi kadınlar olarak laik Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş ve demokratik ülkeler seviyesine ulaşması için mücadelemize devam edeceğiz.
Yaşasın kendilerinin ve çocuklarının hakları için direnen kadınlar.
Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Yaşasın emek eksenli hak ve eşitlik mücadelemiz.
Yaşasın adaletsizliğe, eşitsizliğe ve haksızlığa karşı onurlu ve dik duran İnsanlık.”