Özgür Özel, Adapazarı Garı önündeki eylemde yaptığı konuşmada, ‘Tren bu gara geldiğinde, binerken  hiç kimseye sen hangi partidensin diye sormayacaklar. Bundan yararlanmak herkesin hakkı O yüzden herkes hakkını aramalı” dedi. Özel, yerel seçimleri de işaret ederek, “Treni kaldıranlar kapınızı çaldığında ‘Trenimizi  yok edenlere oy yok deyin’ ifadelerini kullandı.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, 14’üncü hafta eyleminde yaptığı konuşmada, tüm dünyada toplu taşıma anlamında raylı sistemin teşvik edilip, insanlara ekonomik ve konforlu bir ulaşım sağlandığını, Sakarya’da ise anlaşılmaz bir şekilde aksi yol izlendiğini belirtti.

İşçilerin, emekçilerin, esnaf ve öğrencilerin ekonomik ve konforlu ulaşım hakkının gaspının sürdüğünü ifade eden Çeroğlu, “Bizler 14 haftadır bu alandan şehri yönetenlere ve 2019 yerel seçimlerinde seçilirse herkesin başkanı olacak adaylara sesleniyoruz. Somut projelerle çözüm üretmelerini ve bizlerle paylaşmalarını istiyoruz. Çünkü 2014’de balon çıkan vaatler 2019’da da yinelenince, bu kez ayağımızı yere sağlam basma adına halkımız adına haftalardır sesleniyoruz ama karşıdan ses alamıyoruz” dedi. 

TCDD BÜYÜKŞEHİR’E Mİ BAĞLANDI

AKP hükümetinin bugünlerde sosyal belediyeciliğin bir unsuru olarak CHP’li belediyelerin 1970’li yıllarda kurduğu tanzim satışları yeniden kurmanın telaşında olduğunu belirten Çeroğlu, “Bu yüzden gara vakit ayıramıyorlar belli ki” sözleriyle göndermede bulundu. Çeroğlu, şunları kaydetti:

“Ülkeyi demir ağlarla biz ördük, diyenlere anımsatmak istiyorum ki bir köşe yazarımız yinelemiş bildiklerimizi. Yanmış, yıkılmış ve küllerinden yeniden doğan vatanımın 1937’sinde 2 bin 500 kişinin çalıştığı ve şu anki şehrimin sosyokültürel yapısından çok daha çağdaş olduğu şehirde çalışan işçiler mini trenle fabrikasına taşınıyordu. Bugünse vagon fabrikası olan, kurulu rayları ve tren garı olan kentimizde 1 kilometrelik yol şehir trafiğini aksatıyor diye 120 yıllık gara Ada ekspresleri gelemiyor. Ha birde hızlı tren bahanemiz vardı. O da çalışmaya başlamasına rağmen kenti yönetenler bahane üretmeye devam ediyorlar. Burada haftalardır TCDD’nin ‘“Her türlü önlemi aldık, trafiğe engel yok’’ açıklamalarına rağmen siyasilerden ses beklerken TCDD’den de hiç ses alamadık. Acaba TCDD de Büyükşehir’e mi bağlandı?

Sözün özü bizler 14 haftadır samimi bir şekilde diyoruz ki; otobüs firmalarını ve dolmuşçuları da mağdur etmeden işçinin, emekçinin, esnafın, öğrencinin, dar gelirlinin sesine kulak verin. ‘Ucuz ve konforlu ulaşımla birlikte tarihle bağlantımızın koparılmasına 120 yıllık garımızın, anılarımızın ranta teslim edilmesine izin vermeyeceğiz’ diyen anaların samimi seslerine, dirençlerine inanın. Siyaset üstü gördüğümüz bu dirençte yanımızda olun, güçleri birleştirelim, direnci büyütelim, adayların projelerini görelim, inanalım, birlikte yol alıp alkışlayalım.

Bizler bu haklı isteğimizde bizlere inanaların desteği sürdüğü ve Adapazarı Treni Adapazarı Garı’na gelinceye kadar bu dirence ve mücadeleye devam edeceğiz. Bu kararlılıkla tüm örgütüm adına selam ve sevgiyle herkesi selamlıyorum.”