Timur Soykan, twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede şu tespitlerde bulundu:

"AKP'nin içi fena kaynıyor. Kısa bir bilgisel ile anlatalım. 
1-AKP’deki Pelikan çatlağı çok hızlı bir şekilde büyüyor. Ama AKP’de açıktan konuşma cesaretinde kimse olmadığı ve hepsi karnından konuştuğu için anlaşılması zor oluyor.

2-Dün gece Adalet Bakanı Abdulhamit Gül için ‘AbdulhamitiYedirmeyiz’ hashtagi ile yapılan sosyal medya kampanyası AKP içinde Pelikan’a yönelik en büyük çıkışlardan biriydi.

3- Ancak Abdülhamit üzerinden kahramanlık nutukları atanlar 'Pelikancılar' diyecek cesarette olmadığı için dışarıdan bakanlar bir şey anlamadı. Oysa tepki Sabah Gazetesi'nde çıkan bir yazıyla ilgiliydi. Sabah'ta Dilek Güngör, "Yargıya FETÖ'cüler yerleşiyor" yazmıştı.

4- Malum Pelikancılar'ın ana yuvası Sabah'taki bu mesajı Abdulhamit Gül almıştı. Kabineden uzaklaştırılması için kampanya başlatıldığının farkındaydı ve karşı hamlesini yaptı.

5- #AbdulhamitiYedirmeyiz kampanyasındaki mesajlar Abdulhamit Gül'ün kabineden gönderilmesi için komplo kurulduğu iddiasını içeriyordu. 'Pelikancılar' demediler ancak 'Hain' diyerek onları kastettiklerine şüphe yok.

6- Ve Abdulhamit Gül biraz önce  yargıya FETÖ'cülerin yerleştirildiği iddiasına sert yanıt verdi. "FETÖ taklitçileriyle mücadelemiz sürecek" derken Pelikancıları kastediyordu. "Aynı makbuleye kaşık sallayanlar" lafı da şüphesiz Pelikancılara.

7-Özetle Babacan, Davutoğlu ve yeni parti tartışmaları yaşanırken asıl AKP'nin içinde Pelikancılar kazanı feci kaynıyor. Bazıları sürekli Erdoğan'a toz kondurmayıp Pelikancılar'ı taşlıyor. Ama Erdoğan tavrını Pelikancılar karargahındaki fotoğraf ile belli etmişti.

8- Berat Albayrak'a bağlı Pelikancılar'ın daha önce Davutoğlu'nun başbakanlıktan indirilmesinde rol aldı, Sanayi Bakanı Varank ile eski AKP'li vekil Aydın Ünal da kısa süre önce hedefleri oldu. Etkileri trol orduları ve yandaş medyadaki güçleriyle artıyor.

9-Pelikancılar şüphesiz yeni kabine için hamlelerini yapıyor. Bakalım ne kadar etkili olacaklar.

10 - Ancak onlarca gazetecinin hapiste olduğu ülkenin Adalet Bakanı, kısa süre içerisinde sözlerine yer verecek gazete ya da medya kuruluşu bulamayabilir. Aynı Davutoğlu'nun olduğu gibi.

11- Abdulhamit Gül, etkili bir hamle yaptı. Pelikancılar'a karşı AKP içinde biriken öfkeyi arkasına aldı. Şamil Tayyar da biraz önce Abdulhamit Gül'e Twitter'dan destek verdi. Artık mızrak çuvala sığmıyor