Seçim çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Serdivan İlçe Başkanı Zafer Kazan gündüz Serdivan esnafını dolaşırken, akşamları da Serdivan’ın farklı mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geliyor. 

Orta Mahalle’de vatandaşlarla bir araya gelen Zafer Kazan, vatandaşların sorunlarını dinledi. Bölgedeki vatandaşlar mahallede bir sağlık ocağı dahi olmadığından yakınırken, mahallenin yüzde 30’unda hala doğalgaz alt yapısı bulunmadığından şikayet ettiler. Serdivan’ın en uçtaki mahallelerinden biri olan Orta Mahalle’nin yetersiz yağmur suyu giderleri, yanmayan sokak lambaları, bir pazar yerinin dahi olmaması nedeniyle adeta kaderine terkedilmiş bir görüntüde olduğunu söyleyen vatandaşlar yeterli hizmet alamamaktan memnuniyetsizliklerini ifade ettiler. Civarda yapılan uygulamalarda görüşlerinin alınmadığını da söyleyen vatandaşlar DSİ’nin yaptığı Gökçeören bataklığının ıslah çalışması sonrası sulama suyu konusunda ciddi sıkıntı çekmekten endişe ettiklerini belirttiler.

Buluşma esnasında vatandaşın sıkıntılarını dinleyen CHP Serdivan Belediye Başkan Adayı Zafer Kazan, Pazar yeri probleminin sadece Orta Mahalle’nin değil, Köprübaşı ve Vatan Mahalleleri ile birlikte Yazlık Bölgesi’nin genel problemi olduğunu bildiklerini söyledi. “Belediyeyi aldığımızda ilk icraatlerimizden biri Yazlık bölgesini modern bir Pazar Yeri’ne kavuşturmak olacak” diyen Kazan Pazar yerini inşa etmekle kalmayacak, özel otomobil sahibi olmayan vatandaşlarımızı düşünerek bu Pazar yerinden Yazlık’taki 3 mahalleye, pazarın kurulduğu günlerde ücretsiz hizmet verecek servis araçları koyacaklarını anlattı.

KIRSAL KALKINMA BÜROSU

Bölgedeki alt yapı ve aydınlatma sorunlarının farkında olduklarını belirten Kazan, “aydınlatmasından, çocuk parklarına ve bölgedeki temel ihtiyaçlardan biri olan çocuk kreşlerine kadar, belediyeyi kazandığımız takdirde tüm Yazlık bölgesini bambaşka bir çehreye kavuşturacaklarını ifade etti.” Orta Mahalle’de hala çok sayıda tarımla geçinen vatandaşın da olduğunu bildiklerini ifade eden Kazan’ın kuracaklarını anlattığı Kırsal Kalkınma Bürosu ve Köylü Pazarı’nı vatandaşlar ilgi ile dinledi. En büyük desteği Orta Mahalle gibi Serdivan’ın en çok ihmal edilen bölgelerinden beklediklerini anlatan Kazan, “Her yerde söylediğimi burada da tekrar etmek istiyorum. Aldığınız hizmetten memnun değilseniz, sandıkta gücünüzü gösterin, değiştirin” diyerek mahallelilere veda etti.