Fabrikanın ‘Katarlılara peşkeş çekildiğini’tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Ordu buna nasıl izin verir” diye sordu. Kılıçdaroğlu ayrıca, canlı yayında tank palet fabrikasının ‘yeni sahibi’ Ethem Sancak’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘gazetelerinin emrinde olduğunu’ söylediğini, kendisinin ise ‘gazeteler ve medyanın özgür olduğu’ yanıtını verdiğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun Tank Palet Fabrikası'nın devriyle ilgili açıklamaları şöyle:

  • Ethem Sancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra “Benim gazetelerim emrinizdedir” dedi. Ben de “Estağfurullah gazeteler medya özgürdür” dedim.
  • Hafızamda, ezberimde iz bırakan birisi değil. İz bırakması, onun kulvar değiştirip, medya patronluğu yapması, ona böyle imkanların sağlanması, Erdoğan’ı ailesinden çok daha fazla sevmesi, bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bir insan başka bir insana saygı duyabilir ama hiç kimse kendi ailesini feda ederek saygı duymaz, o farklı bir şeydir. 
  • Tank palet fabrikası birilerine peşkeş çekilecek de benim susmamı mı bekliyor? Bu vatana ihanettir, nokta. Bunu her yerde söylüyorum. Başka bir ülkenin askeri fabrikası başka bir orduya, ister bedava verin ister kiralayın nasıl yaparsanız yapın, yaparsanız kendi ülkenize ve ordunuza ihanet etmiş olursunuz. Bu fabrikanın bedava Katar ordusuna peşkeş çekilmesine izin veren herkes sorumludur. Onların hiçbirisine ben vatansever demem.
  • Kendi fabrikasını peşkeş çekilecek beyefendilerin gıkı bile çıkmayacak. Nasıl bir devlettir nasıl bir ordudur bu? Kimsenin sesi çıkmıyor. Bedava veriyorsunuz. Kiraladık diyor, Ethem Sancak diyor ki “Hayır biz kira ödemedik.”
  • Özelleştirme kanunu diyor ki, askeri fabrikalar özelleştirilemez. Ama siz veriyorsunuz. Kanuna aykırı. Kararnameyi gizli çıkarıyor. Kılıçdaroğlu görmesin diye, ama ben gördüm. Israr ettim, beni mahkemeye verdi. Protokolleri de isteyeceğim, onlar da gizli ama mahkemede isteyeceğim.