Enginz Özkoç, konuşmasında Türkiye'nin sırtındaki borç yükünün ağırlaştığını, halkın vergisinin faiz lobilerine aktığını öne sürerek, "Türk Lirası eridi. Adalet sistemi çöktü. Türkiye, Yolsuzluk Algı Endeksi'nde 25 sıra geriye gitti. Ülkede huzur, refah kalmadı. Kadın cinayetleri, uyuşturucu, çocuk tacizleri aldı başını gitti. Saray milleti unuttu, şimdi adında "saray" var diye Simit Sarayını kurtarmaya çalışıyor"" dedi.

Yaratılan düzeni adaletsiz, haksız ve hukuksuz olduğunu ifade eden Özkoç, "Bu düzen son ve büyük halkasını yarattı: Tank Palet" diye konuştu. Özkoç, konuşmasının Tank Palet Fabrikası ile ilgili bölümünde şunları söyledi:
"Bizi, televizyonlara çıkarmayanlar, bu ihanet çemberinde bulunan Ethem Sancak'a şov yaptırıyorlar. Geçen gün, bakıyorum, televizyonda atıp tutuyor, yayına katıldım telefonla, dengesi bozuldu ve bana nereden bulduğu anlaşılmayan bir cesaretle "Gel, televizyonda birlikte tartışalım." dedi. Daha sonra, moderatör beni aradı, ben bu teklifi derhâl kabul ettim.  Dün, moderatörden bana bir telefon geldi, Ethem Sancak demiş ki: "Bu programa AKP'nin temsilcisi katılmadığı için ben gelemeyeceğim." Normaldir, mert dayanır, namert kaçar. Zaten, bizim muhatabımız da Ethem Sancak değildir, bizim muhatabımız olayın siyasi ayağıdır. Askerî fabrikamızı Katar Ordusu'nun büyük ortağı olduğu bu yapıya peşkeş çekenlerdir. Ethem Sancak'a talimat vererek geri çekilmesini söyleyen AKP Genel Başkanı ne zaman isterse istediği kanalda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla milletin karşısına çıksın.  Bizler de AKP'li muhataplarımızın istedikleri her platformda karşılarına çıkmaya hazırız, hodri meydan diyoruz onlara.