TİP Sakarya İl Örgütü'nden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Halkımız arasında Tank Palet Fabrikası olarak bilinen 1. Ana Bakım Fabrikası’nın, Cumhurbaşkanı kararıyla 2019 yılı sonuna kadar özelleştirilmek istenmesi tüm kentin ilgisini buraya çevirmesine sebep oldu.


Türkiye İşçi Partisi (TİP) olarak tüm diğer özelleştirmeler gibi, Sakarya'daki 1. Ana Bakım Fabrikası'nın da özelleştirilmesine karşıyız.


Özelleştirme , halkımızın vergileriyle oluşturulan kurum ve kuruluşların sermayeye ve özellikle yandaş patronlara peşkeş çekilmesidir.


Özelleştirmeler, kamu işletmelerinde çalışan işçilerin ya işten çıkarılmasının, ailelerinin aşsız bırakılmasının ya da güvencesiz ve sağlıksız koşullarda çalışmaya mahkum edilmesinin, hak arama mücadelelerinin sindirilmesinin bir diğer adıdır.


Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesi planında Ethem Sancak ve BMC isimlerinin geçtiği yurttaşlarımız tarafından da biliniyor. Dahası, bu hamlenin bir adım sonrasının yine bir kamu kuruluşu ve vagon fabrikası olan TÜVASAŞ'ın özelleştirilmesi olacağı gün gibi ortadadır.


Arifiye'de bulunan bin 804 dönümlük arazisi, nitelikli memur ve işçi kapasitesi ile güçlü teknolojik yapısıyla Tank Palet Fabrikası sermaye sınıfının iştahını kabartıyor.


İster işletme hakkı devri, ister kiralama olarak adlandırsınlar, bizler özelleştirmelerin ülkemize ve halkımıza zararını TELEKOM'dan, TÜPRAŞ’tan, SEKA'dan biliyoruz. Emekçilere verilen vaatlerin, "özelleşecek güzelleşecek" sözlerinin bir kıymeti harbiyesi olmadığını, halka açık açık yalan söylediklerini de tarihimizden biliyoruz. Yine deneyecekler; işçilere "işinizden olmayacaksınız", "geliriniz artacak", "kaliteniz yükselecek" diyecekler. Oysa, sermayeye aktarılan değerler bu ülkenin emekçilerinin alın terleriyle yarattığı değerlerdir.

Kendisini Türkiye işçi sınıfının haklarına ve çıkarlarına adayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) olarak Tank Palet de dâhil olmak üzere özelleştirmelerin tamamına karşıyız. Şimdiye kadar özelleştirilen kurum ve kuruluşların yeniden kamulaştırılması ve halka hizmet eder hale getirilmesi için mücadele edeceğiz. Özelleştirmelere ve sömürü düzenine karşı mücadele eden işçilerin destekçisi ve dayanışmacısı olacağımızı kamuoyuna ilan ederiz."