İBB'nin 'kayıp' milyonlarca TL'lik araç filosunun bir kısmı AKP'li belediyede bulundu iddiası gündeme bomba gibi düştü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye için kiralanmış ve belediyede olmayan araçların belediyeye iadesi aksi halinde yasal işlem yapacağını açıklamasının ardından gözler İBB envanterindeki araçlara çevrildi. İYİ Parti lideri Meral Akşener daha önce yaptığı bir açıklamasında, 'şu ana kadar yapılan incelemeler sonucunda sadece 6000 civarında İBB'ye ait lüks aracın kayıp olduğunu ve bu araçların kimlere verildiğinin dahi belli olmadığını ifade etmişti. Haberin ardından İBB'nin iddialarla ilgili soruşturma başlattığı ve araç envanterinin inceleme altına alındığı öğrenildi.

Herkes dikkatini özellikle AKP'nin teşkilatlarında görev yapıp, İBB'den kendisine araç tahsis edildiği iddia edilen kişilerin kullandığı binek araçlara çevrilmişken İBB'ye ait iş araçlarından bir kısmının Sakarya'da ortaya çıktığı iddia edildi.



 

“23 HAZİRAN AKŞAMI ARAÇLAR AKTARILDI”

gazzetta9'dan Celal Eren Çelı̇k'in haberine göre; seçim akşamı İstanbul'dan ayrılan İBB'ye ait araçlardan büyük bölümü Sakarya'nın AKP'li Erenler Belediyesi'nin asfalt şantiyesine çekildi.

İki gün burada kalan araçlar daha sonra Sakarya'nın merkez ilçelerine dağıtıldı. Dağıtılan araçlardan bazıları Serdivan Belediyesi'ne ait şantiye şefliğine ait arazinin uzak bir bölümüne park edildi.

Diğer ilçelerde de araçların gözden uzak yerlere çekilmiş ve üzerlerindeki İBB ibarelerinin sökülmüş olduğu belirlendi.

Haberde yer alan videoda araçların plakaları ise açıkça görülüyor.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

“İstanbul'un bu yanını hiç bilmiyorduk. Meğerse İstanbul seçiminin iptal sebebi duygusalmış. 6000 araba kayıp, hem de şoförlü ve benzinli kayıp. O Ensar'ı da bir bütün olarak düşünün bütün bu vakıflara 850 milyon para gitmiş. Bu paralar size ait, size hizmet için ayrılmış. Paranın 18 günde nereye gittiğini öğrenmiş olduk. Bunu vermemek için her şeyi yapacaklar.”

SERDİVAN BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, konuşa ilişkin şu görüşler savunuldu:

“Bir kısım basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında yayınlanan “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş araçlarının Serdivan Belediyesi’nin şantiyesinde park edildiği” ne dair iddiaların yer aldığı asılsız haberle ilgili kamuoyunun aydınlatılması gereksinimi doğmuştur.

Bu asılsız iddialar kendi öz kaynakları ile vatandaşının memnuniyetini önceliği olarak gören ve onların yaşam kalitesini arttırmak noktasında 7/24 hizmet anlayışıyla hareket eden Belediyemizi zan altında bırakmaktadır.

SÖZ KONUSU HABERDE GEÇEN İDDİALAR KESİNLİKLE ASILSIZDIR.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE KAYITLI HERHANGİ BİR ARAÇ SERDİVAN BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDE GÖREV ALMAMIŞ OLUP HERHANGİ BİR TESİSİMİZDE DE YER ALMAMAKTADIR.

Tamamen asılsız, iftira ve karalama gayesiyle yapılan haber ve sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlarla ilgili belediyemizin hukuki olarak yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını belirtmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ERENLER BELEDİYESİ'NİN AÇIKLAMASI

"01.07.2019 tarihinde yayınlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iş araçlarını konu edinen haberle ilgili açıklama

01.07.2019 tarihinde gazeteci Celal Eren ÇELİK ’in iddiasıyla ortaya çıkan haber içeriği yerel ve ulusal basında yer bulmuş, ve haber içeriğinde Belediyemizi zan altında bırakacak asılsız iddialara yer verilmiştir.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir; haber içeriğinde yer alan Erenler Belediyesi Asfalt Şantiyesi adlı bir alan belediyemiz bünyesinde yer almamaktadır. Fen işleri ve Park ve Bahçeler şantiyemiz yer almaktadır. Başka bir belediyeye ait araç veya araçlar Erenler Belediyesi sınırları içerisinde görev almamıştır, görevlendirilmemiştir ve doğal olarak herhangi bir alanda da park halinde bekletilmemiştir.

İddia sahipleri ispata muhtaç konumdadır. Tümüyle asılsız içeriklerle dolu haberin, karalama ve iftira amacı taşıdığı düşünülmektedir. İlgili haberle ile ilgili tekzip yazısı yayınlaması amacıyla talebimiz ilgili kuruluşlara gönderilmiştir. Aksi halde; sorumlular hakkında Erenler Belediyesi adına hukuki yollardan her türlü hakkımızı arayacağımızı belirtiriz."

ÇELİK’İN TEKZİP SONRASI PAYLAŞIMLARI

Serdivan Belediyesi’nin gönderdiği tekzip metnini sitesinde yayımlayan gazeteci Celal Eren Çelik’in, twitter hesabından şu paylaşımları yaptığı görüldü:

►Dostlar Serdivan Belediyesi'nden İBB'ne ait araçlar hakkında tekzip geldi.Dün 15.30'da girdiğimiz haberde bahsi geçen araçların orada olduğunu 20 saat sonra kanıtlamamızı istemişler:))
Hukuka saygımız var o tekzibi yayınlarız ama bu haberin peşine bırakmayız

►İBB araçları ile ilgili haberimize tekzip gönderen Serdivan Belediyesi'nin avukatı ile temasa geçtim.Fotoğrafları gönderdim Araç kiralık ve"2017'den beri bizde"dedi."Envanter kaydını"istedim aracın.Resmi müracaat olmadan veremeyeceklerini söylediler Resmi müracaatta bulunacağım.

►Serdivan Belediyesi'nin avukatından yeni bilgi geldi. Son bilgiye göre daha önce 2017'den beri kiralık olarak belediyede olduğu bilgisi verilen aracın 2015 yılında bir firmadan satın alındığını ancak daha fazla bilgi verebilmeleri için resmi müracaatta bulunmam gerektiği söylendi

ALİ İHSAN YAVUZ'UN AÇIKLAMASI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da söz konusu haberi yalanladı. Yavuz haberle ilgili şu paylaşımda bulundu:
“Bazı haber sitelerince “İBB’nin kayıp araç filosu bulundu” başlığıyla verilen haberin, kesinlikle aslı astarı yoktur. Keşke haberi yapanlar, haberin doğru olup olmadığını birazcık araştırarak bu haberi yapmış olsalardı.

Gazetecilik ahlakı, haberin doğruluğunu araştırmayı gerekli kılar. Keşke, salt birileri adına birilerini karalamanın, kimseye bir faydası olmayacağı bilinseydi. Keşke tek amacınız doğruyu bulmak, yanlışı yok etmek olsaydı. Dürüst bir şekilde, hep birlikte ve ahlaklıca…”


Çelik, haberiyle ilgili sosyal medyadan eleştiri yapan Ali İhsan Yavuz’a da şöyle yanıt verdi:
“Ali İhsan Bey haberi yapan benim...Ama biz sizi İBB seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurduğunuzda "Hiçbirşey olmasa da kesin bir şeyler oldu" şeklindeki müthiş araştırmacı (!) kimliğinizle tanıdığımız için bu eleştirinizi pek ciddiye alamayacağım...”