İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin vergi adaletsizliğine, zamlara ve ekonomik krize karşı düzenlediği miting, yarın (8 Aralık Pazar) Bakırköy Pazar Alanı’nda yapılacak.

“Geçinemiyoruz: İnsanca yaşamak istiyoruz, 8 Aralık’ta Bakırköy’deyiz” çağrısıyla yapılan miting, saat 13.00'te başlayacak. Mitinge Sakarya'dan emek örgütlerinden ve siyasi partilerden katılım olacak.

ÇAĞRILAR

Mitingin tertip komitesinde yer alan İstanbul Tabip Odası (İTO) Şube Genel Sekreteri Osman Öztürk, “Krize, yoksulluğa, zamlara, enflasyona, vergi adaletsizliğine karşı güçlü bir tepki vermek hepimize iyi gelecek” dedi.

Mitingin örgütlenme sürecini anlatan Öztürk, “TTB, DİSK, KESK, emekten yana sosyalist sol partiler, dernekler ve bütün platformlara açık şekilde toplantılarımızı yürüttük. 2 aydır konuştuğumuz bir mesele. Halkın sorunlarının nabzını tutmaya çalışıyoruz. En önemli sorun şu anda hükümetin tüm söylemleriyle, savaş politikalarıyla gündemi farklı yere çekmeye çalışmasına rağmen sokağın gündemi ekonomik kriz, yoksulluk, pahalılık, işsizlik, vergiler” diye konuştu.

AKP İKTİDARINA KİTLESEL CEVAP

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İşçi Bürosu'ndan Avukat Pınar Dinç de, "9 Aralık’ta Meclis’e başlayacak 2020 bütçe görüşmelerinin hemen öncesinde yapılacak mitingde, AKP iktidarına sert ve kitlesel bir cevap verilmesi gerekiyor. Emekçiler mitinge gelsin demiyoruz yalnızca, tutsunlar kolundan bir iki üç arkadaşlarını, eşlerini, dostlarını çocuklarını da getirsinler diyoruz" ifadelerini kullandı.