Kadıköy'de, 33 kişinin katledildiği Suruç Katliamı'nın 4. yıl dönümü anmasında bir araya gelen kitleye polis müdahale etti.

33 kişinin katledildiği Suruç katliamının 4. yıldönümü anmasında İstanbul Kadıköy'de bir araya gelen kitleye polis müdhale etti.

Suruç ailelerinin oturma eylemi sonrasında, kitle Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak açıklama için yürüyüşe geçti. Bu sırada kitlenin önü polis barikatıyla kesildi. Yürüyüş kolu önünde yürüyen HDP Milletvekili Murat Çepni, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu'na tekmelerle saldırdı. Kitleyi ikiye bölen polis, gaz bombasıyla kitleyi dağıtmaya çalıştı. 

CAFEDE OTURANLARA DA PLASTİK MERMİ ATILDI

Polis sadece eyleme katılan gençlere değil, Kalkedon Meydanı çevresinde bulunan lokanta ve cafede oturanlara da plastik mermi sıktı. Polisin saldırısına "İnsanlar konuşmayacak mı?", "Biber gazı insan sağlığına aykırı bilmiyor musunuz?", "Burada çocuklar" var sözleriyle çevrede bulunanlar tepki gösterdi.

KATIRCIOĞLU YARALANDI

Öğrenci Kolektifleri, Twitter’dan yaptığı açıklamada, iki üyelerinin ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi. Anmaya katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Tweitter’dan açıklama yaparak, “Şiddetle karşı karşıya kaldık. Gas sıktılar, plastik mermi sıktılar” dedi.

HDP İstanul Milletvekili Erol Katırcıoğlu da polisin plastik mermisinden dolayı yaralandı. Katırcıoğlu’nun karnına plastik mermi isabet etti. 22 kişi gözaltına alındı.