Kurban Bayramı’nın ikinci günü Gazze’ye yoğun saldırılar düzenleyen İsrail ordusu, sivilleri hedef aldı. Saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 50 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Gazze Şeridi’ne yönelik hava ve kara saldırılarını sürdürdü. Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlenen saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 50 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarcası da yaralandı.

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde “Ebu Şeria” ailesine ait, içinde sivillerin yaşadığı 3 katlı bir evi hedef aldığını açıkladı. Bu saldırıda 6’sı çocuk olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı. Enkaz altındaki kişileri kurtarma çalışmaları, son derece sınırlı imkânlarla devam ediyor.

Basal, saldırı anında çocukların binada oyun oynadığını belirterek, can kaybının artabileceğini söyledi. “Kurban Bayramı’nda dahi durmayan, masum çocukları bile hedef alan İsrail’in katliamlarının durdurulması için tüm dünyanın müdahale etmesi gerekiyor.”diye konuştu.

Kritik iki hafta: Trump İran’a saldırı için kararını verecek
Kritik iki hafta: Trump İran’a saldırı için kararını verecek
İçeriği Görüntüle

Saldırılar Gazze’nin Dört Bir Yanında Devam Etti

Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde yer alan Faluca Mahallesi’nde düzenlenen saldırıda 2 Filistinli yaşamını yitirdi. Kentin batısında yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir evin bombalanması sonucu ise 7 kişi hayatını kaybetti.

Kuzeydeki Saftavi Mahallesi’nde İsrail topçu birliklerinin hedef aldığı bir grup Filistinli arasında yer alan “Subhi”ailesinden 2 kişinin cenazesi Şifa Hastanesi’ne getirildi. Aynı şekilde Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki Ebu Şerah bölgesinde 3 kişi daha öldü.

Bureyc Mülteci Kampı’nda İsrail ordusunun bir su tankerini bombalaması sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, güneydeki Refah kentinde ABD-İsrail güdümündeki yardım dağıtım merkezi yakınında bekleyen sivillere ateş açılması sonucu 8 Filistinli yaşamını yitirdi.

Çadırlara ve Yardım Bekleyen Sivillere Saldırı

Han Yunus kentinin Mevasi bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlar hedef alındı. Aynı aileden 4 kişi saldırıda hayatını kaybetti. Mevasi’de başka bir evin bombalanması sonucu ise biri çocuk 3 kişi daha yaşamını yitirdi. Asda bölgesinde yine çadırlara düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 30’dan fazla kişi yaralandı.

Bir Zennun bölgesinde insansız hava aracıyla (İHA) gerçekleştirilen saldırıda bir kız çocuğu yaşamını yitirdi. Aynı bölgede çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları, Han Yunus’ta bazı binaların İsrail ordusu tarafından havaya uçurulduğunu belirtti.

7 Ekim’den Bu Yana Saldırılar Sürüyor

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarında hastaneleri, okulları, çadır kamplarını ve sivil yerleşimleri hedef alıyor. Uluslararası kamuoyundan gelen ateşkes çağrılarına rağmen saldırıların özellikle dini bayramlar gibi sembolik günlerde de devam etmesi, bölgede yaşanan insani krizin boyutlarını daha da derinleştiriyor.

Kaynak: T24