Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde devam eden orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çanakkale’nin Ezine, Edirne’nin Enez, Hatay’ın Yayladağı ve Manisa’nın Şehzadeler ilçelerindeki yangınların tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan ayrıca, Bolu Mudurnu, Kahramanmaraş Göksun, Çanakkale Ayvacık ve İzmir Dikili’deki yangınların ise büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirtti. Soğutma çalışmalarının bu bölgelerde aralıksız devam ettiğini ifade etti.

Avukat Rezan Epözdemir  gözaltına alındı
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

Yumaklı, Manisa Soma’daki yangının enerjisinin düşürüldüğünü ve Çanakkale Merkez’de de hava ve kara araçlarıyla müdahalelerin sürdüğünü vurguladı. Bakan, “Yeşil vatanımızı korumak için mücadelemiz durmadan, yorulmadan devam edecek” sözleriyle yangınlarla mücadeledeki kararlılığı dile getirdi.

Yangınların kontrol altına alınmasında hava destekli müdahaleler, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları ve yerel halkın desteği etkili oldu. Yetkililer, vatandaşların dikkatli olmasını ve ormanlık alanlarda yangın riskine karşı tedbirli davranmalarını istedi.

Kaynak: T24