Sakarya’da kadınlar, savaşın gölgesine karşı dayanışmanın ve umudun rengini ilmek ilmek işledi. Sakarya Kadın Platformu’nun öncülüğünde Eğitim-Sen çatısı altında düzenlenen “İğneye İplik, Umuda Direniş” atölyelerinin ardından, bugün 4 Temmuz Cuma akşamı Kentpark’ta düzenlenen piknik etkinliğinde kadınlar, barış pankartına son dokunuşları yaptı.

I M G 20250705 W A0000

Kumaşlar üzerine özgün çizimlerle kuş motifleri işleyen kadınlar, her rengin bir barış çağrısı, her çizginin ise susmayan bir direnişin dikişi olduğunu vurguladı. Pankartın kalbinde yazan “Katil İsrail Orta Doğu’dan Defol!” sözleri, Gazze’de hayatını kaybeden çocukların ardından yükselen ortak isyanı simgeliyor.

Piknik etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, yalnızca bir pankart hazırlamakla kalmadı; savaşın kararttığı gökyüzüne umut ve dayanışma dolu bir pencere açtı. Kalabalığın ya da büyük olanakların değil, inanç ve birlikte hareket etmenin barışı kazandıracağı mesajını bir kez daha güçlü şekilde dile getirdi.

Otokar fabrikasında çalışan işçi yaşamına son verdi
Otokar fabrikasında çalışan işçi yaşamına son verdi
İçeriği Görüntüle

Sakarya Kadın Platformu, bu kolektif barış çağrısını kamuoyuna duyururken, kadınların savaş karşıtı direnişinin devam edeceğini belirtti.