BM'de Filistin'i tanıyan ülkelerin sayısı 157'ye çıktı
BM'de Filistin'i tanıyan ülkelerin sayısı 157'ye çıktı
İçeriği Görüntüle

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun saldırıları nedeniyle kentteki tüm klinik ve acil müdahalelerini askıya almak zorunda kaldığını duyurdu. Kurum, saldırıların sağlık personeli için kabul edilemez riskler oluşturduğunu ve hayati tıbbi müdahalelerin durdurulduğunu açıkladı.

MSF Gazze Acil Durum Koordinatörü Jacob Granger, “Kliniklerimiz kuşatma altında ve faaliyetlerimizi durdurmaktan başka seçeneğimiz kalmadı. Gazze’de yeni doğanlar, ağır yaralılar ve kritik hastalar büyük tehlike altında” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, 11 Ağustos’tan itibaren Gazze’yi işgal amaçlı büyük çaplı saldırılarla hedef almış, çok sayıda binayı yıkmış ve yaklaşık 480 bin Filistinli güney bölgelere göç etmek zorunda kalmıştı. MSF’nin faaliyetlerini durdurmasıyla birlikte kentteki en savunmasız grupların sağlık hizmetlerine erişimi ciddi şekilde engellenmiş oldu.

Kaynak: Evrensel Gazetesi