Provalarda protesto edilen İsrailli şarkıcı Eurovision finalinde
Provalarda protesto edilen İsrailli şarkıcı Eurovision finalinde
İçeriği Görüntüle

Drama Art'ın yeni oyunu "Bir Ülke Arıyorum", dün akşam (24 Mayıs 2025) Sakaryalı tiyatroseverlerle buluştu. Büyük beğeniyle izlenen oyunda insanları ülkelerinden göçe zorlayan nedenlere ve mülteci konumuna düşen insanların yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

Andreas Fluorakis'in yazdığı, Yasemin Hacıeyüpoğlu'nun yönettiği oyunun Işık tasarımını Emin Ali Şimşek, dekor ve poster tasarımını Buse Özge Öksüzoğlu üstlendi. Oyunda başlıca rolleri Ali Şahan, Buse Özge Öksüzoğlu, Cansu Duman, Sevinç Demirci ve Yasemin Hacıeyüpoğlu paylaştı.

Oyunun tanıtımında şu ifadeler kullanılmıştı:

Beni bunalımlara sokmayacak bir ülke....
Beni sonradan öldürmeye kalkmayacak bir ülke. ..
Bekliyorduk onu, gelir miydi, erteleyebilir miydik???
Yeni ülke eski ülkenin kalıntıları arasında aranır mıydı acaba?
Bir grup insan, kendilerine yeni bir ülke bulmak yola çıkarlar. Ama eski ülkenin kalıntıları onların peşini bırakmaz... En sonunda yeni bir ülke bulabilecekler miydi acaba?
Sınırların insanları vatandaş ya da mülteci yaptığı bir dünyada sınırlara gerek var mı acaba???