Sakarya Valiliği söndürme çalışmalarını görüntüledi
Sakarya Valiliği söndürme çalışmalarını görüntüledi
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Anıl Özkan, Taraklı'daki orman yangınına müdahale eden helikopterlerden birinin deposunun patlak olduğunu iddia ederek, bunun kabul edilemez bir şey olduğunu söyledi.

Anıl Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu ve Geyve İlçe Başkanı Gürkan Kar ile yangın bölgesindeki Şehren ve Aydınlar köylerini ziyaret ettiklerini belirterek, izlenimlerini paylaştı. Yanan ve tahliye edilen köyler bulunduğunu anlatan Özkan, şanları kaydetti:

"Türkiye’nin dört bir yanından desteğe gelen ekiplerin hakkı ödenmez, hepsine minnettarız. Ancak ne yazık ki ciddi bir koordinasyonsuzluk yaşanıyor. Yıl 2025, hâlâ büyük bir yangına müdahale eden helikopterlerden birinin su deposu patlak olduğu için, yangın noktasına gidene kadar suyun yolda dökülmesi kabul edilemez.

Afetlerde gösterdiğimiz birlik ve beraberliğe tüm dünya hayran kalıyor ama itibardan tasarruf etmeyip uçakları ve helikopterleri yenilememek bu halka ihanettir."