İtalya'da Serie A takımlarından Lazio'nun yeni transferi Elseid Hysaj, takıma katılışını "Bella Ciao" şarkısıyla kutlayınca Lazio'nun faşizmi savunan fanatik grubunun sert tepkisine hedef oldu.

Arnavutluk asıllı 27 yaşındaki Hysaj'ın, Napoli takımından Lazio'ya transferi sonrası geçen hafta sonu düzenlenen bir yemekte bu şarkıyı söylerken görüldüğü video sosyal medyada hızla yayıldı. Lazio'nun aşırı sağcı fanatik grubu, takımlarının yeni futbolcusunun faşizme direnenlerin marşı haline gelen Bella Ciao şarkısını söylemesini öfkeyle karşıladı.

İtalyan basınındaki haberlere göre bir grup aşırı fanatik, geçen Pazar günü Lazio ekibinin kampta olduğu Auronzo Di Cadore kasabasındaki oteli ve restoranına giderek açıklama talep etti. Fanatikleri diğer futbolcular araya girerek yatıştırdığı bildiriliyor.

Fanatik grup ayrıca Pazartesi akşamı Roma'da bir caddedeki üst geçide "Solucan Hysaj, Lazio faşisttir" yazılı bir pankart astı ve pankartın görüntülerini paylaştı.

Lazio fanatiklerinin bu eylemleri üzerine, terör de dahil organize suçlar ve özel operasyonlardan sorumlu polis birimi Digos devreye girdi.

İtalyan basını, fanatik grubun tepkisi üzerine Hysaj'ın Bella Ciao söylerken görüldüğü videoların "suçmuş gibi" sosyal medyadan silinmeye başladığına dikkat çekti. Videoyu ilk yayımlayan kişi olduğu anlaşılan Lazio oyuncusu Luis Alberto da daha sonra bu paylaşımını kaldırdı.

"Bella Ciao", İtalya'da İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi işgaline ve faşist yönetime direnen partizanlarla özdeşleşmiş bir şarkı.