Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Eğitim-Sen'i okullarda koranavirüs vakalarına dikkat çeken açıklamasını "istismar" diyerek hedef aldı. Bakanın açıklamalarına yanıt veren Eğitim-Sen, "Kendisine ulaşan bilgileri çeşitli mekanizmaları kullanarak doğrulattıktan sonra kamuoyu ile paylaşacak ve halkımıza karşı olan sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir" diye belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, düzenlediği basın toplantısında pazartesi günü başlayacak uzaktan eğitimin nasıl yapılacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısının soru-cevap bölümünde Eğitim-Sen'in geçen hafta açıkladığı ve öğretmenlerin göreve başlamasından bu yana 176 okulda koronavirüs vakaları görülmesi ile ilgili değerlendirmesi sorulan Bakan Selçuk, sağlık açısından risk taşıyan eğitim çalışanlarının bilgisine hakim olduklarını söyledi. 4.5 milyon devlet memurunun, 1 milyon sağlık çalışanının, polislerin görevlerinin başında olduğunu belirten Selçuk, "Dedikodular düzeyinde değil gerçek bilgilere sahibiz. Siz hiç karayollarında ya da devlet bankalarında korona vakası haberi gördünüz mü? Daha zekice açıklamalar yapılmalı ve istismar zemini oluşmasına izin verilmemeli" diyerek Eğitim-Sen'i hedef aldı.

EĞİTİM-SEN'DEN BAKANA YANIT
Bakan Selçuk'un açıklamalarına tepki gösteren Eğitim-Sen Yönetik Kurulu yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Eğitim-Sen'in okulların bir an önce açılması ve yüz yüze eğitimin başlaması gerektiğine dair düşünceleri kamuoyu tarafından bilinmektedir. Sendikamız bu konuda yaşanan eksikliklere dikkat çekmekte, önlem alınmadığında salgının okullarda hızla yayılacağı gerçeğini ve kaygısını sorumlulara sıklıkla hatırlatmakta, kamuoyunu uyarmakta ve alınması gereken önlemlerle ilgili çağrıda bulunmaktadır. Eğitim-Sen'i ve temsil ettiği eğitim emekçilerinin mücadele geleneğini bu topraklarda farklı kılan da yöneticilerin ve siyasi iktidarların hoşuna gitmese de, duymak istemeseler de Eğitim-Sen'in gerçekleri olduğu gibi, yalın ve anlaşılır şekilde ifade etmesidir. Sayın Bakan'a ısrarla gerçekleri söylemeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatalım" diye belirtildi.

Bakan Selçuk'un diğer kamu kurumlarında çalışanlarla öğretmenleri karşılaştırarak, diğer kurumlardan vaka haberleri gelmediği şeklindeki ifadeleri değerlendiren Eğitim-Sen, "İstediği aslında MEB'den de vaka ve sorun bilgisi gelmemesidir. Sayın Bakan bu açıklamaların 'istismar zemini' oluşturduğu gibi bir ifade kullanmakta, ayrıca daha 'zekice' bunların ifade edilebileceği gibi ne anlatmak istediği bizce belli olan ifadeler kullanmakta, MEB'in 'dedikodu' ile değil gerçeklerle çalıştığını belirtmektedir. Sayın Bakan'ın bu talihsiz açıklamalarını kabul etmemiz ve anlaşılabilir bulmamız mümkün değildir" diye kaydedildi.

Bakan Ziya Selçuk'un tüm eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin sağlığından ve haklarından sorumlu olduğunu vurgulayan Eğitim-Sen, bunun da ancak şeffaf bilgi ve bilimsel çalışma ile mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Eğitim-Sen, kendisine ulaşan bilgileri çeşitli mekanizmaları kullanarak doğrulattıktan sonra kamuoyu ile paylaşacak ve halkımıza karşı olan sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir."