Salgın sebebiyle duraksayan ‘yüz yüze’ eğitim sistemi, ilkokul 1’inci sınıf ve okul öncesi ana sınıfları için yarın başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, yarın okullarda yüz yüze eğitimin ilk günü olması nedeniyle gelen görüntü ve fotoğraf çekim taleplerine ilişkin bilgilendirme yapma gerekliliğinin doğduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımızın sağlığı için okul bahçelerimize ve binalarımıza kimse alınamayacaktır. Anlayışınız ve hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ediyoruz. Görüntü ve fotoğraf servisi Basın Müşavirliğimiz tarafından yapılacaktır” denildi.

Açıklamada ayrıca okullarda, öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek saygı duruşu ve İstiklal Marşı töreni dışında programın yapılmayacağı da ifade edildi.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul binalarının girişleri ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişleri asıldı.

COVID-19’dan sorumlu olarak, eğitim kurumları iş sağlığı ve güvenliği kurulları ve kurullardan sorumlu müdür yardımcısı görevlendirildi.

Okullarda temassız ateş ölçer, tek kullanımlık veya yıkanabilir bez maske, sıvı sabun ve el antiseptiği veya en az yüzde 70 alkol içeren kolonya bulundurulacak. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kutuları temin edilirken, okulun girişinde ve içinde uygun yerlere maske kullanımını açıklayan posterler yerleştirildi.

SAKARYA MEM'DEN AÇIKLAMA

Bu arada Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, basın kuruluşlarına okulara gazetecilerin alınmayacağını duyurdu.

Basın kuruluşlarına gönderilen bilgi notunda, "Milli Eğitim Bakanlığımızdan gelen bilgi neticesinde yarın (21 Eylül Pazartesi) okullarımızda yapılacak çalışmalarda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve tüm çalışanlarımızın sağlığı için sizleri okullarımıza alamayacağız. Bu süreçte bizlere vereceğiniz büyük destek sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerimizin uygulanmasına göstereceğiniz hassasiyet olacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Haberleriniz için görüntü ve fotoğraf servisi, İl Müdürlüğümüzün Basın Birimi tarafından gerçekleştirilecektir. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz" denildi.