Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim kurumlarında 31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacağını açıkladı. Bakan Selçuk "Sınavlarla ilgili planlama salgının seyrine göre gerçekleştirilecek" dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni Covid-19 önlemlerine ilişkin bir açıklama yaptı.    

Selçuk yazılı açıklamasında, "20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitimle devam edeceğiz" dedi. Bakan Ziya Selçuk ayrıca, 31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınavın yapılmayacağını kaydederek, "sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize duyurulacaktır. Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır" diye belirtti. 

Öğretmelerin çalışmalarını uzaktan sürdürmeye devam edeceğini açıklayan Selçuk, ek ders ücretlerinin ödenmeye devam edileceğini kaydetti. (ETHA)