Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, 4562 sayılı Organize Sanayi Bölesi (OSB) Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikleri genel anlamda olumlu bulduklarını, ancak OSB’lerin yönetiminin mülki amire devrini öngören 7’inci maddenin yeniden çalışılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Akgün Altuğ, SATSO Meclisi’nde gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı 4562 sayılı OSB Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili kanun taslağının genel olarak sanayicileri memnun eden nitelikte olmasına rağmen, bazı maddeleri itibariyle tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

YETKİLER ARTIRILMALI
Altuğ, şöyle konuştu:
“Özellikle kanunun 7. Maddesinde yer alan müteşebbis heyet ile ilgili detayların yer aldığı değişiklik taslağında yeniden çalışılmasını talep ediyoruz.
Çünkü ticaret ve sanayi odaları iş dünyasının talepleri doğrultusunda OSB çalışmalarını yürüterek müteşebbis heyette yer alıyorlar. OSB’lerin kendi kendini denetlediği ve disiplin ederek yönettiği bu sistemin kamuya kaydırılmasından ziyade, hatta yetkilerinin daha da artırılmasını talep ediyoruz. OSB kurma işlemleri ve karar alma hızının önüne geçmemek, ihtiyaçların doğru tespit edilmesi adına yetkiler iş dünyası temsilcilerinde kalmalıdır.