Sakarya'nın Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 600 kişinin istihdam edileceği 1 milyarlık yatırım yapacağı belirtilen Irak Dış Ticaret firmasahsisine ilişkin ön protokol imzalandı. Vali Çetin Oktay Kaldırım imza töreninde Sakarya'ya 5 yeni organize Sanayi Bölgesi kurulmasını planlandıklarını açıkladı.

Ferizli OSB'deki imza töreninde konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya'nın Türkiye’nin yatırım ortamı ve iklimi en iyi şehri olduğunu belirterek,  “Yatırım alanları, lojistik imkânları, yeni nesil sektörlerle dünyaya açılan vizyonu, birlik ve beraberliği, ortak aklı ve yatırımcılara yaklaşımı ile yatırım dostu bir şehiriz" dedi. 

“5 Yeni OSB’yi Şehrimize Kazandıracağız”

Sakarya'ya son dönemde yatırım akını olduğunu ifade eden Kaldırım, "Gerek var olan OSB’lerimizin altyapısını geliştirmek ve yeni alanlar ilave etmek, gerekse de üzerinde çalıştığımız Lojistik OSB dâhil 5 yeni OSB’yi şehrimize kazandırmak için milletvekillerimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve ilgili kurumlarımız ile yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Çok uyumlu, birlik ve beraberlik içinde çalışan bir şehiriz. Potansiyeli son derece yüksek şehrimizi yeni projeleri ve geliştirdiğimiz 2030 Vizyon Belgesini uygulamaya koyarak yeni nesil sanayi, tarım ve turizm alanlarında dünyanın sayılı şehirlerinden birisi yapmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.Kaldırım, "Global dünyaya açılmak, rekabetçi bir şehir inşa etmek, ihracat ve katma değer odaklı çalışmak, tarım ve gıdada Ar-Ge ve inovasyonla ön almak ve yeni nesil turizmde dünyada sayılı bir destinasyon olmak, en temel hedefimiz. Bugün bu çalışmaların meyvelerini bu tür yatırımlarla bir bir almanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Yaklaşık 1 Milyar TL’lik Bir Yatırım”

Yer tahsisi yapılan Irak Dış Ticaret Limited Şirketi'nin  Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Irak da, bahçe mobilyaları, mutfak eşyaları ve oyuncak sektörüne yönelik üretim yapan bir firma olduklarını belirtti. Üretimlerinin yüzde 50’sinin ihracata dönük olduğunu vurgulayan Irak, "Sakarya’nın son dönemlerde önemli bir yatırım üssü olduğuna inanmalarının yanı sıra Vali Kaldırım'ın daveti ve ısrarıyla yatırım kararı bir karar aldıklarını' söyledi.  İstanbul’da bulunan fabrikalarını Ferizli’ye taşıyacaklarını anlatan Yılmaz Irak,  1 milyar liralık yatırımla 600 kişinin istihdam edilmesinin planlandığını kaydetti. Irak ayrıca firmanın ihtiyaçlarını ( hammadde, ambalaj vb. ürünler) karşılamak için yaklaşık 300 milyon TL ek bir yatırım yapmayı öngördüklerini, bu yatırımla istihdam sayısını yaklaşık 200 kişi daha artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

“İlçeye Büyük Katkı Sunacak”

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu da,  bu yatırımın Sakarya ve Ferizli açısından önemli olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.