CHP Kadın Kolları üyeleri basın açıklaması öncesinde Mithatpaşa İstasyonu’nda yolcularla görüştüler, taleplerini anlattılar onların taleplerini dinlediler. Yolcuların hemen hepsi trenin Adapazarı merkezine kadar gitmesi gerektiği görüşünü savundu.

İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, burada yaptığı açıklamada, “İstanbul’a giden yolcularımızı uğurlayıp, onların taleplerini dinledik. Bu talepleri birazdan basın açıklamamızda dile getireceğiz. Önümüzdeki hafta da İstanbul’dan gelen yolcularla görüşeceğiz” dedi.

Azize Çeroğlu Adapazarı Garı önündeki eylemde de şunları kaydetti:

“Tüm dünyada toplu taşıma anlamında raylı sistem teşvik edilirken , işçilerin, emekçilerin, esnaf ve öğrencilerin daha ekonomik ve konforlu ulaşım hakkı gasp edilmeye hala devam edilmektedir.

Bizler 15 haftadır şehri yönetenlerden ve 2019 yerel seçimlerinde seçilirlerse herkesin başkanı olacak adaylardan somut projelerle çözüm üretmelerini ,basından değil bizlerle paylaşmalarını istiyoruz. Çünkü bu defa 2014 de inanılan vaatler 2019  yılında da yapılınca halkın ayağını yere sağlam basmaları adına haftalardır  bağırıyor karşıdan ses almaya çalışıyoruz.. Basından okuyorken bu hafta bir adayımızın sesinden gar esnafını ziyaretindeki konuşmalarını sosyal medya üzerinden  dinledik. Bir adım yakınımızda hissettik kendilerini.. Adım adım belki de aramızda  da duyarız umudu yeşerdi.

Bizler bugün toplu taşımada treni kullanan insanlarla bir araya gelip onların dertlerini dinleyip, sıkıntılarını sizlere aktarmak adına Mithatpaşa istasyonuna gittik. aktarmak istiyorum. Birkaç yaşlı ve engelli yolcuyla karşılaştık ve konuştuk. Hadi bir şekilde Mithatpaşa’ya  gittiklerini fakat dönerken yaşadıkları çileyi anlattılar. Özellikle bazı Mithatpaşa  minibüslerinin istasyona gelmesi, gelse de yetersizliği.. el insaf madem trenin gara gelmesi trafiği aksatıyor bari Mithatpaşa istasyonuna yeterli otobüs yollayın da vatandaşın ulaşım işkencesine son verin...

Halktan aldığımız en somut şaşkınlık şu dostlar. Şehrimizin tam merkeze  ulaşımın hemen yanında gar varken kullanılamamasına anlam veremedikleri...

Yine başa dönecek olursak dostlar !

Bundan tam 5 yıl öncede gündemde olan trenin gara gelmesi ile ilgili verilen sözler yok sayılmış, konuşulmamış, proje geliştirilmemiş yeni bir seçim arifesin de sadece oylar gasp edilmek üzere ''tren alttan yada üstten gelecek'' vaatlerin geliştirilmesi.

 2014 de  belediye başkanımız olan sayın Toçoğlu trafiği bahane ederek gar konusunu  ulaştırma bakanına bırakarak kapatmıştır. Daha öncede dediğim gibi bu dönem adayları da projesiz bir şekilde günü kurtarmak adına alttan yada üstten bir şekilde getireceğiz diyerek aynı seçim dönemi oylarını almak adına konuşmakta ve kendilerine güvenmelerini istemektedir. Hatta bir görselde izledim  çok rahat bir şekilde, nostaljik bir şeyler yapar ''tıkır tıkır'' getiririz demesine takıldım. Bu kadar da rahatlığı da '' pes '' dedim. 

Ben buradan tüm örgütümün, haklı isteğimiz karşısın da  direnç gösteren halkımız adına bir kez daha yüksek sesle  yinelemek istiyorum.

Sakaryalıların seçim öncesi oylarını alabilmek adına projesiz ve altyapısız konuşmalarını bir an önce bırakınız. Sakarya halkına yüzyılı aşan süredir sahibi olduğu trenini, alttan üstten  ya da nostaljik değil eskiden olduğu gibi aynı şekilde getirin o treni. 

Sabrımız kalmadı artık yeter!

Gerçi biz çilekeş halkın sabrı kalmadı da esas olan siyasilerin, öncelikle halkını düşünen siyasilerin en etkin şekilde en yukarıya projeyi anlatabilmeleri ve bir kararname ile oluru almalarıdır. Tıpkı rezidans yerine millet bahçesi örneğindeki gibi..

Yoksa duyarlı Sakaryalılardan, basında gazete başlıklarında ‘Sakaryalı’ya reva mı’ manşetlerinden kutulamayacaksınız. 

Yine dertlendik, ağlama duvarı haline gelen şu ardımızda duran 120 garımızda siz duyarlı halkımızla.. Bizler ucuz ve konforlu ulaşıma kavuşuncaya kadar işçinin, emekçinin, esnafın herkesin sesi olarak  gücümüz yettiğince, dilimiz döndüğünce haklı isteğimiz yerine gelinceye kadar direneceğiz.

Tıkır tıkır buradan seslenecek trenimizi buraya getirteceğiz.. Sevgiyle, saygıyla selamlıyorum herkesi..’’

Eyleme, bağımsız komünist Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taksim de destek verdi.