Sakarya Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Zekiye Güneş Kılcı, Sakarya’da hayvanat bahçesi açılmasının planlandığına ilişkin haberlere tepki gösterdi.

“Hayvanat bahçesi açacaksanız halka sorun diyoruz” ifadelerini kullanan Zekiye Güneş Kılcı, hayvan severleri yarın 13.30’da AKM önünde yapacakları basın açıklamasına davet etti.

Kılcı, şu görüşleri savundu:

Hayvanat bahçesi televizyonun dahi olmadığı dönemlerde insanların hayvanları tanıması için yaratılmış yerlerdir. Teknolojinin ilerlemesi, hayvanların mal değil yaşam hakkı olan canlılar kabul edilmesi ile birlikte dünya çapında işlevini yitirmiş hayvanat bahçeleri kapatılmaya başlanmıştır. Bütün dünyanın hayvanat bahçelerini kapatma konusunda seferber olduğu bu dönemde bu çağ dışı yatırımı kabul etmiyoruz. Yerel basında daha önce bu yönde çıkan haberlere Sakarya halkının yaptığı yorumlarla gösterilen tepkiler dikkate alındığında biz hayvanat bahçesi için yapılacak yatırım ile ilgili olarak noter onaylı ikamet sistemine göre sadece Sakarya da ikamet edenlerin katılım gösterdiği online bir anket açılmasını istiyoruz.