3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dün her kesimden mesaj yağdı. Yönetenler engelliler için her şeyin yapıldığını, yapılmakta olduğunu söyledi, muhalefet engellilerin günlük yaşamda karşılaştığı sorunları dile getirdi.

İşte o mesajlar:

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım: “Bütün hizmet alanlarında insanı önceleyerek ‘Önce insan’ anlayışıyla hareket eden, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışına hakim ve insanı ‘Yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir medeniyetin temsilcileri, yönetim anlayışı ve köklü bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimize hizmet etme anlayışını benimseyerek onları mutlu ve memnun etmeye, onları hayatın her sahasına dâhil ederek yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz her çalışmada hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak detayların üzerinde özellikle duruyoruz. Hemşerilerimizi temsil eden tüm kurum ve STK’larla sürekli işbirliği halinde çalışıyor, istişareler yapıyoruz. Böylece hemşerilerimizin isteklerine en hızlı ve doğru şekliyle karşılık veriyoruz. Dayanışma içerisinde olarak zorlukları birlikte kolaylaştırıyoruz.

Engelli kardeşlerimizin hayata entegre olmaları adına pek çok çalışma yürütüyoruz. Bu konuda ülkemizde öncü sayılacak bir projeyi hayata geçirdik. Tamamen engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun bir ‘Engelsiz Millet Bahçesi’ yaptık. Sosyal Gelişim Merkezimizde engelli kardeşlerimiz için farkındalık çalışmaları yürütüyor, hobi ve meslek kursları açıyor, hayata uyum sağlama konusunda kendilerine destek oluyoruz. Engelsiz Kent Sakarya hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Serdivan Özel Eğitim Anaokulu’nu ziyaret etti. Alemdar, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına birçok önemli projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen: Sapanca Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmelerini sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Şehir merkezlerinde kaldırımlarımızda yürüme ve görme engelli vatandaşlar tarafından kullanılması için gerekli düzenlemeler yapıldı ve ilçe genelinde yapılmaya devam etmektedir. Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaç sahibi engellilerimize akülü araba, tekerlekli sandalye ve engelli vatandaşlarımızın tedavilerinde kullanılmak üzere engelli hasta nakil aracı, akülü araç şarj istasyonu, engelli parklarımız gibi hizmetlerini sağlıyoruz. Yine engellilere yönelik tüm projelere destek olmaya özen göstermekteyiz.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan: ''Biz bu sene Dünya Engelliler Günü’nü kutlamıyoruz. Bu yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm Belediye Başkanlarını empati yapmaya davet ediyoruz. Bir sabah bacaklarınızı hissetmediğinizi düşünerek yatağınızın kenarındaki tekerlekli sandalyeye oturmaya çalışın, evinizden çıkma mücadelesi verin, ATM'den para çekebilirseniz, belediyemize gidip emlak vergisi ödeyin, çarşıda gezmeye çalışın, bir kafede çay için, pantolon almak için bir mağazaya girin, fırından ekmek alın, marketten alışveriş yapın, bir otobüse binin ve evinize dönün... Sonra Dünya Engelliler Günü kutlama mesajınızı yazın ve konuşmanızı yapın...Biz bu sene Dünya Engelliler Gününü kutlamıyoruz, kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak sadece empati yapıyoruz''

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin: Engelli bireyler ülkemizde toplum içinde genel varlıklarıyla kabul görüyor olmakla birlikte yaşadıkları sorunlar nedeniyle toplumla uyum içinde yaşama fırsatı maalesef yakalayamamaktadır. Hiç kuşkusuz, bunun olmasında 19 yıldır ülkemizi pervasız bir şekilde yöneten AKP iktidarının da parmağı vardır. Şu 19 yıl içerisinde, kulaklarımız “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Daha ne istiyorsun?” diyen bakanı, “Biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk” diyen milletvekilini, “6 çocuğum var. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok” diyen bürokratın söylemlerini duydu. Tüm bu sözler de AKP’nin engellilerle ilgili zihniyetini açıkça ortaya koymuştur. “Engellenmenin” temel kaynağı ayrımcılıktır. Ayrımcı tutum ve davranışlar, her engelli için farklı sorunlar doğurmaktadır. Yıllardır ülkemiz üzerinde sizden-bizden ayrımcılığının ötesine geçen AKP engelliler konusunda da bu ayrımcı anlayışından vazgeçmemiştir.