Sakarya Barosu'nun önceki dönem başkanı Av. Zafer Kazan, Baro Başkanları'nın Savunma Yürüyüşü'ne yönelik polis müdahalesini, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nu ve yürüyüşe karşı çıkanları sert dille eleştirdi. Kazan, "Tarih yüzünüze tükürecek" diye seslendi.

Sakarya Barosu Avukat Hakları Merkezi'nin Sakarya Adliyesi önünde yaptğı basın açıklamasının sonunda söz alan Av. Zafer Kazan, tarihe yüzkarası olarak geçecek bir gün yaşandığını belirterek, 'Zifiri karanlık içindeyiz" dedi. Üç hususa değineceğini söyleyen Kazan, "Birincisi kanunsuz emri uygulayan, baro başkanlarına yumruk atan o polis müsvettelerine söylüyorum. Bir gün gelecek kendinizi savunacak bir avukat dahi bulamayacaksınız. Sizi o gün savunmaya yeltenecek avukatın suratına tüküreceğiz. Tarih yüzünüze tükürecek ve bir avukat dahi bulamayacaksınız sizi savunacak. Gün gelecek, adaletin karşışısında baro başkanlarına attığınız o yumruğun hesabını vereceksiniz" diye konuştu.

Feyzioğlu'na tepki
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nu da suçlayan Kazan, şöyle devam etti:
"İkincisi böylesi bir kara günde, (baro başkanlarının saldırıya uğradığı, yumruk atıldığı, onurlarının ayaklar altına alındığı, itilip kakıldığı o gürüntüleri izleyin) işte böyle bir günde bir Birlik Başkanı çıkıyor ve avukatlara seminer mesajı atıyor, seminer... Feyzioğlu, sen utançsın, sen de tarihin o kara çöplüğüne gideceksin. Tarih senin de yüzüne tükürecek ve biz de senin yüzüne tükürüyoruz."

'Geleceğe bakacak yüzünüz olsun'

Yürüyüşe destek vermeyen baro başkanlarını da eleştiren Kazan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Üçüncüsü korkunun sofrasında yılgınlık yiyen korkaklar, baro başkanları yürürken arkasında durmayanlar, yanlış yapıyorsun diyenler, başınızı kaldırı ve yüzünüzü görelim.  Çünkü tarihe, başınızı kaldırdığınızda geleceğe bakacak bir yüzünüz olsun. Yüzünüz yoksa herkes safını belli etsin. Hukukun, adaletin ve avukatların yanındayım. Ve bugün tarihi bir gündür ve bu üç kitleye sesleniyorum: Tarihe bakacak yüzünüz olsun.Bir gün adaletin karşısında hesap sorulacak, tarih yüzünüze tükürecek. Biz de bugün yüzünüze tükürüyoruz."