Havai fişek fabrikasındaki patlama davasının ikinci duruşmasında ara kararın açıklanmasının ardından açıklama yapan müştekiler, duruşma süresince fabrika sahibi tarafından tehdit edildiklerini söylediler.

Patlamada hayatını kaybeden işçilerden Sebahattin Tepeçınar'ın kardeşi Hatun Tepeçınar, “ Yaşar denilen şahsın üç kez cumhurbaşkanı ve Süleyman Soylu'nun adını anıp geriye dönüp "isçiler ifadelerini verirken dikkatli olsun" tehdidini bile salonda duyduk” dedi.

BU DAVAYLA TÜRKİYE’DE HER ŞEYİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ
Hatun Tepeçınar, şunları söyledi: “Ve biz bilhassa Tepeçınar ailesi olarak, kendi aldıkları karardan bize kısıtlama getirilmiş. Biz bunun ne anlama geldiğini anlayamadık daha. Biz kimseyi öldürmek için burada değildik, sadece adaletten, doğru düzgün karar çıkmasını bekliyoruz. Şu an, tutuklu yargılanmaları bizi rahatlattı. Bu davanın sonuda kadar peşindeyiz, bırakmayacağız. Gariban işçi, bundan sonra gariban işçi sıfatından bu davayla çıkacak inşallah. Bu davamızla Türkiye’de her şeyin değişmesini istiyoruz.”

CUMHURBAŞKANI BİZİ NEDEN ARAMIYOR?
Eşini kaybeden Nigar Ateş de, “Cumhurbaşkanı fabrikanın sahibini aramış. Bizi neden aramıyor? Buranın esas mağduru biziz. Bizi de arasın, biz de patron gibi göğsümüzü gere gere söyleyelim” ifadelerini kulandı.