Türk Tabipleri Birliği, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı oranının dünya genelinde ilk sırada yer aldığını belirterek bu konuda bir an önce gerekli adımların atılması için Sağlık Bakanlığına işbirliği çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman imzalı açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şu çağrıda bulunuldu:

"Sayın Bakan, Türkiye’de Covid-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren hekimlerin sayısı 5'i Ağustos ayında olmak üzere 32'ye ulaştı. Bugüne kadar önerilerimiz yaptığımız uyarılar dikkate alınıp gerekli düzenlemeler yapılmadığı için ülkemizde hastalanan ve ölen sağlık emekçilerinin orantısı dünya ülkeleri arasında maalesef ilk sırada yer almaktadır. Yapılması gereken bir an önce hayata geçirilmediği takdirde önümüzdeki sürecin daha da ağırlaşarak devam edeceğinden kaygı duyuyoruz."

"Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak söz konusu ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak uygulamaları sizinle yüz yüze görüşmek istiyoruz. Bu bilgi alışverişinin karşılıklı tarihsel sorumluluğumuz olduğu düşüncesindeyiz" ifadesi kullanılan açıklamada, "Kayıplarımızın daha da artmadan bu görüşmenin en kısa sürede gerçekleştirilmesi için gerekli çabayı göstermenizi bekliyoruz" denildi.