Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ülke genelinde vaka sayılarının artışa geçtiğini, Sakarya'daki  aşılanma oranlarının ise düşük olduğuna  dikkati çekerek, Sakaryalılar'ı  bir an önce aşılarını yaptırmaya davet etti.

Kaldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla  mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere, güvenlik güçleri ve ilgili tüm kurumların özveriyle çaba gösterdiğini belirterek, yurttaşları bu çabaya destek verip hem kendi sağlıklarını hem de sevdiklerinin sağlığını düşünerek aşılarını yaptırmalarını istedi.

İl genelinde vaka sayısını düşürmek için kararlılıkla mücadeleye devam edileceğinin altını çizen Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Temmuz ayı itibariyle ülkemizde olduğu gibi ilimizde de ‘Yeni Kademeli Normalleşme Süreci’ne girildi ve kısıtlamaların büyük bir kısmı kalktı. O günleri tekrar yaşamamak için her türlü tedbire riayet etmemiz gerekiyor. Tekrar eski sağlıklı günlere kavuşabilmemiz ve hayatımızın normale dönmesi için en büyük güç aşıdır. Maske-mesafe-temizlik gibi tedbirlere büyük ölçüde riayet eden kıymetli halkımızın aşılanmanın önemine de öncelik vereceğine inanıyorum" dedi.

Sakarya’da aşı noktalarını artırdıklarını, kamu ve özel hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezlerinde aşılama yapıldığı gibi merkezi yerlerde aşı çadırları oluşturulduğunu, mobil ekiplerle de herkese  ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, henüz aşı olmayan tüm Sakaryalılar'ıbir an önce aşılarını yaptırmaya,  çevrelerindeki de bu konuda teşvik etmelerini istedi.