Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından İsveç Konsolosluğu'nun maddi desteğiyle kurulan Gazeteciler Platformu'nun, Yerel Gazetecilere Yönelik Haber Destek Programı'nda üçüncü dönem başvurularının başladığı bildirildi.

Gazeteciler Platformu'ndan yapılan açıklamada, programa ilişkin şu bilgiler verildi:

"um:ag Gazeteciler Platformu Haber Destek Programı 3. Dönem başvuruları başladı

Başvurular tüm gazetecilere açık olmakla birlikte projenin öncelikli destek perspektifi uyarınca kadın gazeteciler ile İstanbul ve Ankara gibi çok sayıda ulusal medya kuruluşu ya da merkezlerinin olduğu yerler haricinden başvurulara öncelik verilecektir.

Gazeteciler Platformu’na gönderilen haber önerileri Yazı İşleri ekibi tarafından değerlendirilecek, kabul edilen haber önerilerinin tamamlanması için ek süre verilecektir. Tamamlanan haberler editoryal sürecin ardından Gazeteciler Platformu sitesinin yanı sıra, T24 ve benzeri haber sitelerinde de yayımlanacaktır. Haber Destek Programı çerçevesinde yayımlanan her haber yazısı için telif desteği verilecektir.

Platforma gönderilecek haberlerin daha önce herhangi bir mecrada yayımlanmamış olması gerekmektedir. Haber önerisiyle birlikte, telif hakları haberciye ait olan ya da yazılı onay çerçevesinde elde edilen, özgün en az 3 haber fotoğrafı da beklenmektedir. Son başvuru tarihi 27 Nisan 2021’dir."

Sorularınız için: [email protected]