Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl grip aşısına yoğun bir talep olması beklenirken Türkiye’ye aşı tedarik eden iki büyük firmadan biri olan Sanofi Pasteur, geçen yılla aynı sayıda tedarik yapmayı planladığını açıkladı. 

Eylül ayı sonundan itibaren grip aşısında da benzer bir durumun yaşanma ihtimali var. Türkiye’ye grip aşısı sağlayan büyük firmalardan biri olan Sanofi Pasteur, geçen günlerde eczanelere gönderdiği yazıda “Tüm dünyada talep edilen tedarik miktarlarının tam olarak sağlanamaması durumu oluşabilir. Bu sebeple 2020-2021 sezonu için grip aşısı tedarikine Türkiye geneli için toplam olarak geçen yılki adetler civarında başlamaya planladığımızı bildirmek isteriz” uyarısında bulundu.  

Firma ayrıca, “Aşı üretimi, son derece karmaşık, kalite kontrolün ağırlıklı olduğu ve birçok test içeren süreçleri barındıran uzun soluklu bir üretimdir. Bu sebeple, dünya çapında ani gelişen bir talep artışına cevap verilmesi kolay değildir. Firmamız taahhütlerini tam olarak yerine getirmenin yanı sıra, üretim kapasitemizin izin verdiği ölçüde talebi karşılamaya çalışmaktadır” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çok daha fazla grip aşısı temin etmek için çalışma yürüttüklerini belirtirken tedarikçi firmalar geçen yılla aynı sayıda aşı tedarik edileceğini açıklıyor.