Ahmet Kaya’ya benzerliği ile konuşulan Özgür Tüzer, filmde usta sanatçının türkülerini de söyleyecek. 29 Kasım’da vizyona girecek olan İki Gözüm filminin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop üstleniyor.

Habertürk’ten Mehmet Çalışkan’ın haberine göre ise Ahmet Kaya’nın şarkıları telif hakları nedeniyle filmde olamayacak. Telif Hakları Kanunu gereği, şarkıların hakkını elinde bulunduran temsilci kişi veya şirketin izni olmadan hiçbir eserin ticari bir yapımda kullanılamayacak olması. Filmde Kaya’nın şarkıları yerine anonim türküler kullanılacak.

‘Bizden izinsiz film çeken pişman olur!’

43 yaşında hayata veda eden Kaya’yı anlatacak film hakkında konuşan kardeş Mustafa Kaya da “Bizden izinsiz film çeken pişman olur!” ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Kaya’yı canlandıracak Özgür Tüzer kimdir?

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan ve emlakçılık yapan Özgür Tüzer, şarkılarını yakın dostlarına söylüyor. 9 ay önce sosyal medyada paylaşılan videosu aylar sonra keşfedilen Özgür Tüzer, konuk olarak katıldığı 2. Sayfa programında yarışmalar tarafından arandığını ancak ünlü olmak istemediğini dile getirdi.