Türkiye sinemlarında bu hafta gösterime giren 7 filmden 3’ü Sakarya sinemalarına geldi. “The King’s Men”, “Aslan: Hürküş Kayıp Elmas” ve “Nalan” haftanın filmleri…

The King's Man: Başlangıç

Yönetmen Matthew Vaughn
Senarist Matthew Vaughn, Karl Gajdusek
Oyuncular:Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans
Orijinal adı: The King's Man
Tür: Aksiyon, Casusluk
Süre: 2s 11dk

  • Agora AVM / Cinens Cadde 54 / Cinemaximum Serdivan AVM

The King's Man: Başlangıç, dünyayı tehdit eden bir kötücül gücü etkisiz hale getirmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Tüm zamanların en kötü suçluları ve tiranları ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelir. Milyonları yok etmeyi amaçlayan tiranlar ve suçlular, büyük bir savaş hazırlığına başlar. İnsanlığı, karşı karşıya olduğu büyük tehlikeden kurtarmak için harekete geçen bir adam, zamana karşı yarışmak zorundadır.

Aslan: Hürkuş Kayıp Elmas

Yönetmen H. Sinan Güngör, Hakan Bol
Senarist Özgür Balamir
Oyuncular: Nusret Çetinel, Erdal Küçükkömürcü, Eray Eserol
Tür: Animasyon
Süre: 1s 33dk

  • Agora AVM / Cinens Cadde 54 / Cinemaximum Serdivan AVM

Çocuk filmi

Aslan, uçak mühendisi olmanın hayalini kuran küçük bir çocuktur. Aslan'ın babası Hasan Usta, kahraman bir pilot olan babasından kalan eşyaları Aslan'a vermeye karar verir. Büyük bir heyecanla eşyaları karıştırmaya başlayan Aslan, eşyaların arasında büyük büyük babasının Hürkuş adını verdiği eski uçağının canlanabildiğine dair izlere rastlar. Bunun üzerine harekete geçen Aslan, arkadaşlarını da yanına alarak kayıp kolun ve Hürkuş'un peşine düşer. Ancak kayıp kolu arayan sadece Aslan ve arkadaşları değildir. Aslan, kimse ulaşmadan Hürkuş'u bulmayı başarabilecek midir?

Nalan

Yönetmen Fatih Mutlu
Senarist Fatih Mutlu
Oyuncular: Açelya Topaloğlu, Sergen Deveci, Berna Koraltürk
Tür: Komedi
Süre: 1s 54dk

  • Agora / Cinemaximum Serdivan AVM

Nalan, yaşadığı kaza sonrası bıraktığı sabah programlarına geri dönen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Nalan Kazak, sabah programlarının rekortmen sunucusudur. Ancak yaşadığı bir kaza onun programını bırakmasına neden olur. Aradan geçen 2 yılın ardından Nalan, yeniden sabah programlarına başlamaya karar verir. İlk programında Nalan’ın eski sevgilisi rapçi Talat da vardır. Program başladıktan bir süre sonra Nalan'da bir tuhaflık hissedilir. Nalan, kendisine sorulan tüm sorulara düşündüğünün tam tersi cevaplar verir. Yaşanan bu kriz sonucu kanaldan kovulan Nalan, halktan da tepki alır. İçine düştüğü bu tuhaf durumdan kurtulmak isteyen Nalan, çevresindeki insanların desteğine ihtiyaç duyar.

Bu arada, bu hafta vizyona giren ve Sakarya’ya gelmeyen filmler ise şunlar: “Kahraman”, “Canım Dayım”, “Licorice Pizza” ve “Lübbey'in Laneti”