Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sakarya Şubeler Platformu, 10 Ekim Ankara Katliamının 6’ncı yılı nedeniyle anma etkinliği düzenledi.
KESK’ten yapılan yazılı açıklamada,  10 Ekim Pazar günü saat 10.04’te patlamada ölenler için saygı duruşunda bulunulup, basın açıklaması yapılacak. Etkinlik, açıklamanın ardından Eğitim Sen Sakarya Şubesi’nde gerçekleştirilecek belgesel gösterimi ile devam edecek.

BARIŞ KANA BULANDI
Açıklamada, şöyle denildi:
““Barış talebinin kana bulanmasının üzerinden tam 6 yıl geçti. Bu 6 yıl içerisinde olayın sorumluları yargılanma(maya)ya başlandı. Elde edilen somut veriler olmasına karşılık aydınlatılmayan çok sayıda bağlantı ve ilişkiler nedeniyle dava hala sonuçlanmadı. 
10 Ekim 2015 de DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin “Barış” temalı mitinginin toplanma alanı olan, Ankara Garında İŞİD üyesi iki canlı bombanın kendilerini patlatmasıyla  “BARIŞ” kana bulanmıştı. Çocuklarına barış getireceklerini vaat ederek yola çıkan ana- babalar çocuklarını bir daha göremediler. 101 canımızı Gar Meydanında bıraktık. Tabi yüzlerce yaralı ve ömür boyu asla atlatılamayacak travmaları da arkamızda bırakarak.” 

PAZAR GÜNÜ AKM ÖNÜNE BEKLİYORUZ
“Bizler demokratik bir ülkede güven içerisinde yaşayabilmek için emek, barış ve demokrasi mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz. Programımıza tüm dostlarımızı bekliyoruz.”