Çorum Katliamı’nın 41’inci yıl dönümü nedeniyle Çorum’da düzenlenen basın açıklamasında dosyanın yeniden açılması ve Çorum’a barış anıtı dikilmesi talep edildi.

 57 kişinin öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı, sayısız ev ve iş yerinin tahrip edildiği Çorum Katliamı’nın 41. yılında Çorum’da yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Hacı Bektaş Vakfı’ndan başlayıp Kadeş Barış Meydanı’nda sona eren yürüyüşte, en önemli talep “Çorum Katliamı dosyasının yeniden açılması ve Çorum’a barış anıtı dikilmesi” oldu.

AMACIMIZ YAŞANAN ACILARI UNUTTURMAMAK’

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, “Her acı bizim için Kerbala’dır” diyerek, “Amacımız yaşanan acıları unutturmamak ve unutmamaktır” dedi. Kadeş Barış Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında alevi kurumları adına söz alanlar da yaptıkları konuşmalarda birlikte mücadele etmenin önemini vurguladı. Çorum Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Avukat Ahmet Özdel ise yargılamalarının yeniden başlatılması ve Kadeş Barış Meydanı’nda bir barış anıtı açılması gerektiğini dile getirdi. Anma programına CHP Genel Başkan Danışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, HDP Milletvekili Zeynel Özen, HDP MYK üyesi Veli Saçılık, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, katliamda öldürülenlerin aileleri ve çok sayıda Çorumlu katıldı.