Gezi Direnişi'nin 8'nci yıl dönümünde yurttaşlar ve toplumsal muhalefet güçleri Taksim'de bir araya gelmek isterken polis, alanı bariyerlerle kapattı. 

 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası önünde saat 19.00’da Gezi Parkı direnişinin 8’inci yıl dönümüne ilişkin yapmak istediği açıklamalar, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kaymakamlık, pandemi gerekçesiyle yasak kararı aldığını açıklarken, kararın ardından İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ve çevresi ile İpek Sokak ve çevresi polisler tarafından bariyerlerle kapatıldı. Kapatılan bölgelerde ikameti bulunmayan yurttaşların dışında kimsenin geçişine izin verilmezken, yurttaşlar duruma tepki gösterdi. 

GÜLSÜM ELVAN'DAN ERDOĞAN'A: BERKİN'İN KORKUSU HER ZAMAN ÜZERİNDE

17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası’nın kapanış açıklamasının ardından Gezi Direnişi eylemi için Çukurlu Çeşme Sokak'ta bir araya gelen yurttaşlara ve milletvekillerine dönük engelleme girişimleri başarısız oldu. 

Berkin Elvan'ın ailesi, TİP Milletvekilleri Erkan Baş ve Ahmet Şık, HDP Milletvekilleri Oya Ersoy, Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu'nun yanı sıra toplumsal muhalefet temsilcilerinin de katıldığı eylemde basın açıklamasını, Berkin Elvan'ın ablası Gamze Elvan okudu.