Türk Tabipleri Birliği (TTB), ölümle tehdit edildiği iddia edilen Prof. Dr. Esin Şenol’u savunmak üzere Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, "Pandeminin başından bu yana bilimsel verileri çarpıtarak bilgi kirliliğine yol açan ve bilim insanlarını hedef alan bilim/aşı karşıtları, saldırılarını son olarak Şenol’u ölümle tehdit etmeye vardırdı" ifadelerine yer verildi:

"Bilimsel bilgiyi yok sayan, araştırmaları ve verileri çarpıtarak bilgi kirliliğine yol açan bu yaklaşımın son örneğini meslektaşımız, yol ve mücadele arkadaşımız Prof. Dr. Esin Şenol’un açık biçimde tehdit edilmesi ve sosyal medya üzerinden hedef gösterilmesi ile yaşadık.

"Şiddet, sağlık alanında her geçen gün artarken, bilim karşıtlarının hakaret ve tehditleri karşılıksız kalmakta, herhangi bir yasal girişim ve takip yapılmamaktadır. Tüm bunların sonucunda, doğrudan bilim insanlarımızın canına kastedilmiş, Esin hocamız tehdit edilmiştir.

"Söylediklerimiz yetkililer tarafından ciddiye alınmalıdır. Nefret diliyle, bilim insanlarını hedef göstererek örgütlü bir faaliyet yürüten aşı karşıtı çevrelere karşı İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı görmezden gelen tutumlarından vazgeçmelidir."

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, "kamu otoritesinin vaka ve ölüm sayılarını gizleyerek pandemiyi seyretmesi gibi, bilim insanlarına dönük tehdit ve saldırıları da seyrettiğini" belirtti.

Dr. Ömrüm Uzun ise Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi üzerine yaptıkları eylemden bir ay sonra bu defa gerçekleşmemiş bir cinayet üzerine bir araya geldiklerine dikkat çekti.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, saldırganın cezasız bırakılmasının suç teşkil ettiğini ifade etti.