MEDYAYAZAR - Kocaali'de oturan Selma Ağvalı adlı hayvansever, sokak hayvanlarını beslediği için 8 ay içinde 3 kez para cezasına çarptırıldı. Hayvanları beslediği için onları sahiplenmiş sayılan ve belediyede üst düzeybir yetkili başta olmak üzere bazı kişilerin şikayeti üzerine para cezası verilen Selma Ağvalı hakkında, belediye yetkilisinin  'hayvanları üzerimize salıyor' şikayeti nedeniyle ayrıca Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Sokak hayvanlarını beslediği için verilen para cezaları ve açılan davanın yanı sıra kendisine yönelik saldırıların fiziksel şiddete de dönüştüğünü ifaüde eden genç kadın, evinin taşlandığını, annesi ve kendisinin darp edildiğini belirterek, evlerine yapılan saldırılar nedeniyle kendisinin de şikayetçi olmak istediğini ancak emniyette dahi ifadesini vermesinin 10 gün sürdüğünü, 'herhangi bir maddi hasar yok' denilerek, şikayetinin sonuçsuz bırakıldığını iddia etti.

Tüm bunların yanı sıra ölüm tehdidi de aldığını vurgulayan Ağvalı, şunları kaydetti:
"Yaptığım tek şey sokak hayvanlarına yardım etmek. Her şey 5 yıl önce kapımıza bırakılan köpeği beslememle başladı. Zamanla bu köpeğin yanına başka sahipsiz köpekler de gelmeye başladı. Sayıları 7'yi bulduğu zamanlar oldu. Köpekler evimizin bahçesine de girmeye başladılar. Bu durumu cezaya dayanak yaptılar. Besliyorsam ve evimin bahçesine giriyorlarsa sahiplenmiş olduğumu söylediler.  Ardından da köpeklerin başıboş gezmesine izin verdiğim gerekçesiyle birinde 400, çevre kirliliğine neden olouğum gerekçesiyle de ayrı ayrı 330 lira ve 400 liralık para cezalarına çarptırıldım. Cezalara 'Benim köpeğim yok' diye yaptığım itiraz, 'Bahçene giriyorsa köpek senindir' denilerek geri çevrildi."

EVİNİN CAMLARI KIRILDI

Para cezalarının yanı sıra kendilerine karşıbir yıldırma politikasının izlendiğini ve tehditler aldığını anlatan Selma Ağvalı, kendisini tehdit eden belediye yetkilisinin bir arkadaşının evinin camlarını kırdığını belirterek, "Kendisinden şikayetçi oldum fakat bir sonuç çıkmayacağını görünce anlaşma yoluna gittik. 2 bin liralık köpek maması karşılığında uzlaştık" diye konuştu. Ağvalı, "Ancak ölümle tehdit eden Belediye Başkan Yardımcısı hakkında şikayetimi geri almadım ve dava açtım. O da hayvanları başıboş bırakarak çevre kirlilğine neden olduğum gerekçesiyle dava açtı. her iki dava da 22 Ekim'de görülecek" dedi.

Bu arada, gelişmeleri duyan hayvanseverler büyük tepki gösterdi. Hayvanseverler 22 Ekim'deki davanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Kanunun kimden yana olduğunu hep birlikte göreceğiz’’ dediler. 

(Serap ÖZER)