Hafta başı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 2. Yeni Ekonomi Planı(YEP) ile ilgili İyi Parti bir basın açıklaması yayınladı. Bursa Milletvekili ve Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail tatlıoğlu tarafından yapılan açıklamada, 'ekonomi ekibinin birikimi ve yönetim kalitesi Türkiye'nin entellektüel sermayesini kavramaktan uzaktır' denildi.

Bir yıl önceki hedefler ve gerçekleşme oranlarının karşılaştırıldığı tablonun ekonomininin yetersizliğini gösterdiği ifade edilen açıklamada, 'kısa süreli hedeflerin dahi bu denli sapmalar göstermesi yaşanan savrulmanın açık ispatıdır' denildi.

Bugün açıklanan 2019 yıl sonu tahmin ve beklentilerinin Türkiye ekonomisinin uzun süredir bir tıkanma içerisinde olduğunu gösterdiğini ifade eden Tatlıoğlu, ' YEP Türkiye'yi Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak vizyondan yoksundur. İhtiyacımız olan ayakları yere basan gerçekçi bir çıkış planıdır. Türkiye'nin entellektüel sermayesi, bu çıkış planını ortaya koyacak kapasiste ve özgüvene sahiptir' dedi.