Sosyal medya hesabından yaptığı haberlerle tanınan Metin Cihan'ın, eski bir Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) çalışanının kendisine ilettiğini belirterek yayımladığı belgelerde, TÜGVA Sakarya İl Temsilciliğine yapılan kira yardımı da yer alıyor.

Yayımlanan belgelerden Mali Destek Raporu başlığını taşıyan ve illerdeki temsilcilik binalarının durumunu gösteren belgede Sakarya İl Temsilciliği binası için 4 bin 200 lira kira ödendiği belirtiliyor. Kiranın açıklama bölümünde ise "Belediye tarafından karşılanmaktadır" ifadeleri yer alıyor.

TÜGVA Sakarya İl Temsilciliğinin kirasının Büyükşehir Belediyesi tarafından mı, yoksa bir alt kademe  belediyesi tarafından mı karşılandığına dair açıklama bulunmuyor.

Sakarya ile birlikte 32 ilin durumunun yer aldığı belgeye göre, temsilciliklerin büyük bölümünün kirası o illerdeki belediyeler tarafından karşılanıyor. Tahsis edilen binalar olduğu gibi Vailiklerin, Vakflar Genel Mdürlüğü'nün, hatta bir üniversitenin bile yardımda bulunduğu temsilcilikler bulunuyor.