Azize Çeroğlu, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülmeye başlanılan istismar davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İlimiz Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesinde bulunan bir tarikatın şeyhinin,çocuk istismarı suçlamasıyla yargılandığı davanın bugün ilk duruşması yapıldı. Baro ve çeşitli STK lar tarafından da takip edilen davanın bugünkü duruşmasında ;sanığın duruşmanın seyrini,soruşturmanın yönünü değiştirerek politik bir hale  getirmek  için her yolu denemiş olması,ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının “yaşı küçük çocuklarla evlenmeyi makul gösterdiğinden” bahsetmiş olması,mağdur destekçilerinin tümünü CİA ajanı olarak suçlaması,yaşanan çocuk istismarı gerçeğini örtbas etmeye yönelik bir girişim olup bizlerin olaya bakışını değiştirmeyecektir. 
Bugün yapılan duruşma sonunda,sanığın tutukluluk halinin devamına ,bir sonraki duruşmanın 26 Şubat 2021 tarih,saat 10.00 ,Sakarya 1. Ağır Cezada yapılmasına karar verilmiştir.
Davanın ve adaletin gerçekleşmesinin CHP Sakarya İl Kadın Kolları ve CHP ailesi olarak takipçisi olmaya devam edeceğiz."