Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2021 Eylül Raporunu açıkladı. Raporda geçen ay en az 26 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü, 19 kadının ölümünün de şüpheli bulunduğu belirtildi.

Raporda şöyle denildi:
"Bu ay 26 kadın cinayeti işlenmiş, 19 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 26 kadından 16’sının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 10’u da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile öldürüldü. 16 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Eylül ayında öldürülen 26 kadının 14’ü evli olduğu erkek, 6’sı birlikte olduğu erkek, 2’si babası, 2’si oğlu, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i akrabası tarafından öldürülmüştür. 

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 18’i evinde, 2’si arazide, 1’i sokak ortasında, 1’i arabada, 1’i otelde öldürülmüştür. 3 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 69’ evlerinde öldürüldü. 

Kadınlar en çok ateşli silahlar ile öldürüldü

9’u ateşli silahlarla, 8’i kesici aletlerle, 4’ü boğularak, 2’si yüksekten atılarak, 2’si darp edilerek, 1’i yakılarak öldürüldü.