Bir süredir kemik iliği kanseri tedavisi gören 58 yaşındaki Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, hayatını kaybetti.

Sanatçının tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, Hüner Coşkuner'in ilk defa Nisan 2020'de kan hastalıkları bölümü tarafından değerlendirildiği, incelemeler sonrası kemik iliği kanseri tanısı konulduğu belirtildi. Açıklamada, tedavilere cevap vermeyen ve gelişen nefes darlığı sonrası yoğun bakıma alınan Coşkuner'in hayatını kaybettiği bildirildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesabından yayımlanan başsağlığı mesajında, "Klasik Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Hüner Coşkuner'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

Hüner Coşkuner hakkında

1 Nisan 1963'te İstanbul'da dünyaya geldi. Lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne gitti. İlk albümünü 1987 yılında Selami Şahin'in müzik yapım şirketi Şahinler Plak'tan çıkardı. 1989’da Çaçan Plak'tan çıkardığı "Sakın Dönme Geriye" adlı stüdyo albümüne imza attı. Bu albüm müzik otoriteleri tarafından sanatçının en başarılı albümlerinden biri olarak kabul edildi.

Sonra sırasıyla “Beni Sevmeni İstiyorum”, “Gidemezsin”, “Haydi Tut Ellerimi” ve “Olamaz” isimli stüdyo albümlerine imza attı. Yine 1993’te çıkan Gidiyor adlı albüm önemli projelerinden biri oldu. 1995’te Elenor Müziğe transfer oldu ve Elenor Müzik etiketi altında 10 adet stüdyo albümüne imza attı.

Hayatı boyunca çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Bedensel Engelliler, Dünya Şizofrenliler Derneği'nde gönüllü olarak çalıştı. Albüm ve şiir kitabı gelirlerinin bir kısmını bu vakıflara ve derneklere bağışladı. 

Sanat yaşamı boyunca "Doğuş", "Sakın Dönme Geriye", "Beni Sevmeni İstiyorum", "Gidemezsin", "Haydi Tut Ellerimi", "Gidiyor", "Olamaz", "Bir Evcilik Oyunu", "Bir Hüner Coşkuner Klasiği", "Beni Tek Sen Anlarsın", "Ben Ölürüm", "İşte Düet Sevemem", "Klasikler 2", "Vurgunum Sana", "Geleceksen Gelme Yar", "Nerede", "Klasikler 3", "Güle Güle Git", "Yeşilçam Klasikleri", "Seni Acele Görmem Lazım" albümlerini çıkardı.