Akyazı Belediyesi'nce düzenlenen Acelle Yayla Şenlikleri sonrasında, Belediye Başkan Yardımcısı Aslan Yılmaz'ın gazetecileri hedef alan açıklaması ilçede krize yol açtı. Akyazı'nın duayen gazetecisi Salim Özyılmaz, '"Basına para yok, emek hırsızlığı yok, hayal satma yok, yandaş kayırma yok" diyen Yılmaz'dan, kendilerinden para isteyen gazeteciler varsa açıklamasını istedi. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti de Yılmaz'a tepki gösterdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Aslan Yılmaz, şenlikler sonrasında İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir etkinlikten daha yüzümüzün akıyla... Basına para yok, emek hırsızlığı yok, hayal satma yok, yandaş kayırma yok. Eldeki sınırlı imkanlara rağmen azimle, özveriyle, inançla ekip halinde çalışma var, başarı var...Katılamasam da emeğigeçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkürler... Tebrikler reis @bilalsoykantr" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın bu paylaşımına, ilçenin duayen gazetecisi Salim Özyılmaz'dan tepki geldi. Özyılmaz sosyal medya hesabından 'Akıl tutulması' başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Yardımcıya soruyorum; Hangi gazeteci hangi nedenle belediyeden para istedi. Kim kimin emeğini çalmak istedi. Kendisine özel muamele ve kayırma yapılmasını isteyen kim. Kim hayal satıyordu da belediye engelledi?" sorularını yöneltti.

Özyılmaz'ın paylaşımı şöyle:

"Akyazı belediyesinden basına saldırılar artık moda oldu. Geçmişte başkanla başlayan bu saldırılar, bu günlerde yardımcı ve müdür seviyelerine kadar inmiş durumda. Modaya uyan son kişi de yardımcı ve müdür unvanlarına sahip biri.

Güzel geçen yayla şenliği sonrası biri çıkıp "Basına para yok, emek hırsızlığı yok, hayal satma yok, yandaş kayırma yok" diyorsa, söyleyende yardımcıysa o zaman bende orada durup ve hem açıklamayı, hem de açıklayanı sorgulamak lazım derim.

Akyazı'yı tanımadan, bu mesleğe yıllarını vermiş gazetecileri tanımadan böyle abuk sabuk sözleri aklı başında olan biri söyleyebilir mi? Asla söyleyemez.

Yardımcıya soruyorum; Hangi gazeteci hangi nedenle belediyeden para istedi. Kim kimin emeğini çalmak istedi. Kendisine özel muamele ve kayırma yapılmasını isteyen kim. Kim hayal satıyordu da belediye engelledi.

Bu sorulara Akyazılı gazeteciler olarak cevap bekliyoruz.

Güzel geçen bir organizasyonun ardından yardımcının böyle bir açıklama yapması manidardır. Hele hele hiç ilgisi olmamasına rağmen basını diline dolaması, onlara çamur atması daha manidar ve de akla ziyandır.

Yardımcı, emek hırsızlığı yok diyorsun ama o hırsızlığı sen yapıyorsun.Organizasyonahiç katkı vermeden alın teri dökenlerin adına açıklama yapıp emek hırsızlığı yaptın.

Bütün bu iddialarını ispatlamak zorundasın. Aksi halde bizler seni müfteri ilan edeceğiz. Haberin olsun.

Yardımcının ve basın müdürünün bize karşı takındığı tavır ve söylemler artık midelerimizi bulandırmaktadır.

Başkanın artık devreye girmesi farz hale gelmiştir. Başkanın devreye girmesi demek ahbap çavuş ilişkisiyle Akyazı'ya getirilen iki personeliyle vedalaşma anlamı taşır. Ne yapacaksa zaman geçirmeden yapmalıdır.

Akyazı basını olarak sonucu görmek istiyoruz. Aşırı sessizlik söylemleri kabul anlamı taşır. O nedenle başkan daha fazla beklememeli ve kendisinin yıpranmasına izin vermemelidir."

SGC'DENTEPKİ

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur da, konuya ilişkin kendi sitesinde yer alan haberi paylaşarak, şu notu düştü:

"Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan'dan Sakarya basınının en saygın isimlerini çileden çıkartan yöneticilerini gözden geçirmesi gerektiğine inanıyoruz. Hancı ve yolcu olanlar arasında iyi bir ayrım yapması gerektiğine inanıyorum. Akyazı'daki büyüklerimizi, arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı üzen, onları inciten bizi de karşısında bulur. Nezaketiyle takdir ettiğimiz Başkan Soykan'ın saygısız, kendisine zarar veren yöneticileriyle ilgili gerekeni yapacağını umuyorum."