SALT’ın Perşembe Sineması "Evde", 24 Eylül'de başlıyor. Perşembe Sineması’nın yedinci yıl gösterimleri olan filmler, 29 Kasım tarihine kadar çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

10 filmden oluşuyor 

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek gösterim programı, kurgu ve belgesel 10 filmden oluşuyor. Perşembe Sineması "Evde", yoğun kentleşmenin vurduğu mahallelerdeki değişim rüzgarlarının, sorgulanmayan bir geleneğe karşı daha hakkaniyetli bir gelecek talebinin, bireysel ve toplumsal varoluş çabalarının ve her kesimden insanı buluşturan sokaklardan doğan yeni anlatıların peşinden gidiyor.

Film seçkisi, Tahran’dan Tallinn’e, Lizbon’dan Pekin’e, Berlin’den New York’a, Hong Kong’dan Luanda ve Winnipeg’e uzanıyor ve şehri, ritmini, normallerini dönüştüren canlı sokak kültürlerini bir araya getiriyor. 

Karmaşık yapıdaki sokak kültürlerine bakılıyor

Gökdelenleriyle meşhur bir megakent, iç savaştan çıkmış bir şehir ya da teknolojinin hızına ayak uyduramayan bir yerleşim yerinde kamusal mekanların, renkli ve bir o kadar da karmaşık yapıdaki sokak kültürlerinin etkisiyle nasıl başka amaç, kimlik ve ifadeler kazandığına bakıyor.

Yalnızca Türkiye’den erişime açık olacak olan “Evde” filmleri, Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak bugün Ali Jaberansari'nin komedi-dram türündeki "Tehran Şehr-i Eşg" (Tahran: Aşkın Şehri) filmiyle saltonline.org'da gösterilecek.

Film gösterim programına buradan ulaşabilirsiniz.