Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki ayrı soruşturma açıldı.

Başsavcılık tarafından yapılan ilk yazılı açıklamada Şık'ın, katıldığı bir televizyon programında, “Şuna açıklıkla ifade edeyim mi, eğer AKP, bu iktidar bloğu vatansever ve ben terörist isem, onlar gibi vatansever olmaktansa teröristlerin başımın üzerinde yeri var... o iktidarı zayıflatacak her türlü politika, bu iktidarın köpek dişlerini kıracak, azı dişlerini çekecek her şey meşrudur” şeklinde sarf ettiği iddia edilen sözleri nedeniyle soruşturma açıldığı belirtildi.

İkinci açıklamada ise Şık'ın “…Bu devlet katil… bu devleti yıkmamız gerekiyor… evet Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir” şeklindeki sözleriyle ilgili olarak başka bir soruşturma daha açıldığı ifade edildi.

Şık: Devlet seri cinayetler işleten bir katildir

Şık ise soruşturma kararına Twitter'dan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Şık, "Devlet katil sözlerim nedeniyle eleştirileceksem/yargılanacaksam eksik tespit yaptığım için bu olmalı. Çünkü devlet seri cinayetler işleten bir katildir. Hiçbir devlet yoktur ki elinde kan olmasın" diye yazdı.