Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Sakarya Esnaf ve Sanakarlar Odaları Birliği (SESOB) ve Ekonomi Tabanlı Sivil Toplum Kuruluşları COvid-19 vaka sayıları ve kapalı işyerlerinin mevcut durumu ile ilgili olarak Siyasi Partilerin il Başkanlarını ziyaret ettiler.

Heyetin ilk durağı, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı oldu. İl Başkanı Yunus Tever ve Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu ile görüşmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ecevit Keleş ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ziyaret edildi. Heyet daha sonra İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan’ı ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’ı ziyaret ettiler.

UNCUOĞLU AY SONUNU, TEVER KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNİ İŞARET ETTİ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ'un esnafın yaşadığı sorunları ve taleplerini dile getirdikten sonra konuşan  Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olduklarını belirterek “Akgün Başkanımız talepleri, beklentileri bizlere aktardı. Zor ve sıkıntılı bir durum" dedi.

Uncuoğlu, 1 yıldır dünyanın şaşkına döndüğü bir sürecin yaşandığını ifade ederek,. "Ekonomi, ticaret ve sağlık çok ciddi sınav vermeye devam ediyor. Bizler insan olarak ilk defa bu süreçle karşılıyoruz. Bu durumu çok doğru, kararları önceden vererek, planlayarak yönetmek de çok zor. Umuyoruz bu süreci en kısa sürede atlatalım. Buradan alacağımız derslerden sonra yolumuza daha güçlü devam edelim" diye konuştu.

Hizmet sektörümüzün sıkıntılarının farkında olduklarını ifade eden Uncuoğlu şöyle devam etti:
"Hepimizin beklentisi kontrollü normalleşme süreci sürsün ve iller kendi hıfzıssıhha kurullarıyla kendi önlemlerini kendi alsın, bu olumlu tablo korunsun amacıyla yola çıkıldı. 1 Mart’ta normalleşme süreci başladı. Çok küçük fark ile Sakarya olarak kırmızıda kaldık açılamadık. 15 Mart’ta Cumhurbaşkanımız izlemek durumunda olmak zorunda olunduğunu belirtti ve 15 gün daha izlenmesi gerektiğini ifade etti. Sakarya 90’lara düşecek bir biçimde tedbirler alındı ancak genel olarak hızlı bir yükseliş trendi oluştu. 15 günlük sürede bizler de yeniden kırmızı olduk. Birçok il maalesef ciddi yükselişe geçti. 15 gün olarak izleme  periyodu ile alakalı Mart sonundaki kararları bekliyoruz. Sakarya’nın açılma beklentisi, diğer açık illerin durumunun sürece bir zarar mı yarar mı verdiği de belli olacaktır. Bu durumun farkındalar, biliyorlar. Pazartesi kararlar güncellenecek.

 Artışlar neticesinde eğitim ve diğer alanlarda bir kısıtlama gelme ihtimali var. Diğer komşu illerin açık olup bizim kapalı olmamızla ilgili sıkıntılar var. Bir 15 günlük değerlendirme süreci yaşadık. “1 hafta kapatalım, 1 hafta açalım” uygulamasının çok daha zarar verici olacağını düşünen bir yaklaşım var. 15 günlük bir izleme süreci de bitmek üzere. Bu konuyu yeni alınacak kararlar ile bir uygulamaya sokmalarını bekliyoruz. Haklılığımızı haksızlığa çevirecek, kimseye fayda sağlamayacak uygulamalar ile bu işi farklı amaçlarla kullanmamalıyız. Az kaldı. Önümüzü göreceğiz. Bu rahatsızlığın Sakarya’ya sonuçlarını biz yetkililere aktardık. Takip altında sürekli. Kabine toplantısını bekleyelim. Süreç, daha verimli bir uygulama ile sürecektir. SATSO gibi STK’lar bu sürecin etkin devamlılığı için mücadelede başı çekiyorlar. Emekleri için teşekkür ediyoruz.”

 İl Başkanı Yunus Tever ise “Ben de tüccarım sizlerle beraberim. Bu yaşanan süreci hiçbirimiz istemeyiz. Tamamıyle kapalı olma durumunda sizlerin yanındayız. Hepimiz bakanlık yetkilileri ile görüştük. Sakarya’daki rahatsızlığını tüm yetkililerimiz biliyorlar ve vekillerimi gerekeni yaptılar. Umuyoruz ki; kabine sonrası çıkacak karar umuyoruz şehrimiz açısından olumlu olacaktır. Diğer illerde uygulanan uygulamaların Sakarya için de geçerli olması için gayret ediyoruz.”