Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, lideri olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) 2023 seçimlerine taşıyacak kadroların belirleneceği 24 Mart'ta yapılması planlanan 7. Olağan Büyük Kongre'de parti yönetiminde yapması beklenen değişikliklerden birinin AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz olacağı belirtiliyor.

Halk TV'de Şirin Payzın'ın ile Sözüm Var programına katılan deneyimli gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, kongre sonrasında parti yönetiminde yapılacak değişikliklerin başında Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un yer alacağını öne sürdü.

Yazıcıoğlu, Ali İhsan Yavuz'un İstanbul seçimlerinden hemen sonra görevden alınmasının gündeme geldiğini, ancak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yavuz'un muhalefetin hedefi haline gelmesi nedeniyle  bu kararı geciktirdiğini belirtti.

Ali İhsan Yavuz'a yeni yönetimde görev verilmeyeceğine inandığını vurgulayan Yazıcıoğlu, kabinedeki değişikliklerle ilgili olarak, kulislerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye de görev verilmeyeceğinin konuşulduğunu anlattı. Cumhur İttifakı sonnalanacak olsa İçişleri Bakanı Süleyman  Soylu'nun da kabineye alınmasının zor olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un önümüzdeki dönemde de yönetimde görev alacağı düşüncesinde olduğunu söyledi.